27.7.2016

Hedelmänahka


Keräsin pihalta ne herukat, joita rastaat eivät huolineet. Punaherukkaa sain ehkä desin, mustaa kaksi. Niin pientä määrää ei kehtaa mehustaa, ja kun ei nuo herukat oikein maistu minulle tai miehelle sellaisenaan, piti keksiä jotain muuta. Teinpä siis kokeeksi hedelmänahkaa, tai oikeastaan nyt marjanahkaa.

Hyviä kuvia ja tämän jännittävän herkun perusohjeita löytyy netistä, esimerkiksi Koti ja keittiö -sivustolta tai Elämänmakua maistelemassa -blogista.

Mikään löytämäni ohje ei kelvannut minulle sellaisenaan, joten säveltämiseksi meni. Soseutin sauvasekoittimella marjat ja puolikkaan omenan. Monissa ohjeissa oli hunajaa tai sokeria, mutta minä en lisännyt mitään makeutusta. Levitin soseen hyvin ohueksi (ehkä hiukan liiankin ohueksi) kerrokseksi leivinpaperille pellin päälle.

Sitten kuivattelin soossia noin 50-asteisessa uunissa yön yli. Aamulla levy oli kuivunut nahkamaiseksi ja irtosi hyvin leivinpaperista. Leikkelin levystä suikaleita ja ihastelin saavutustani:


Väri on mustanpunainen, niin kuin mustaherukoista voi kuvitella tulevan. Maku on yhtä intensiivinen kuin väri. Nämä on nyt testattu työkavereilla ja naapureilla ja hyväksi todettu.

5 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Onpa aika hauska, en ollut koskaan moisesta kuullutkaan. Luinkin otsikon varmuuden vuoksi kolmesti, josko siinä vaikka sittenkin lukee "marjaRahka"...

Menninkäinen kirjoitti...

...tai siis hedelmäNahka...

Hehkuvainen kirjoitti...

Hek hek, nyt sillä meni ihan senat sakaisin :D.

Menninkäinen kirjoitti...

...urgh... hedelmäRahka...

(se oli niin hyvää, ettei sanotuksi saa...) :P

Hehkuvainen kirjoitti...

Kolmas kerta toden sanoo ;D.