1.6.2016

Rivi kerrallaan


Tässä hiukan lisää työvaihekuvia kaakeliuunin muurauksesta. Se näyttää edistyvän mukavasti, eikä muurarimme ole vielä saanut lämpöhalvausta, vaikka olohuoneessa on näillä keleillä aika kuuma tehdä hommia. Kuvat ovat vähän tummia (en jaksanut säätää valaistuksen kanssa), mutta ehkä niistä saa selvää.


Yllä olevasta kuvasta näkyy kuppikaakeleiden rakenne ja asettelu. Kupit täytetään laastilla ja tiilenkappaleilla. Kaakeleiden yläreunassa on reiät, joihin asetetaan naulat. Naulojen ympärille kierretään metallilankaa, joka toivottavasti jotenkin näkyy alla olevassa kuvassa:


Uuni on noussut jo mukavasti. Palomuurikin on saanut uutta rappausta pintaan. Rappaus kuulemma vaalenee kuivuessaan melko paljon, eikä välttämättä edes kaipaa valkeaa maalia, mutta katsotaan ja mietitään sitä sitten hiukan myöhemmin.


Tulipesä on valmis ja savukanavat hahmottuvat. Tulipesän muuraus on ilmeisen vaativaa puuhaa, jos sen haluaa tehdä hyvin. Kuvasta ei oikein näy kuinka muurari on tehnyt muotoiluja ja viisteitä, jotta lämmin ilma kulkisi uunissa optimaalisesti. Poskikanavat kapenevat aivan aavistuksen verran sisäänpäin, jotta uunin kuumimpaan kohtaan tulisi hiukan paksumpi ja siten sekä kestävämpi että paremmin lämpöä varaava ja luovuttava muuraus.


Ei kommentteja: