5.5.2016

Terde


Mies hinkui terassikalusteita. Onhan sellaisessa grillin vieressä olevassa ruokaryhmässä oma hauskuutensa. Vaan kun en viitsisi maksaa ihan oikeaa rahaa siitä, että pihalla seisoo kalusteita joita pitää huoltaa ja vähintään puolet vuodesta varastoida jossain (tai jos ei varastoi niin saa luultavasti joko huoltaa enemmän tai vaihtaa parin vuoden välein.)

Kätevänä emäntänä ehdotin että tekisimme kalusteet itse vajan takana olevasta hylkypuusta. Onneksi mies suostui ja jaksoi kanssani vajaan tunnin askarrella. Nyt meillä onkin sitten kaksi penkkiä!


Mittaukset ovat mallia "sinne päin" ja sahaukset tyyliä "riittää kun on poikki". Pintakäsittelynä tehtiin pahimpien pölyjen poisto katuharjalla. Ei siis mitään turhan fiiniä eikä varsinkaan turhan kallista.


Näissä on nyt sopivasti rappioromantiikkaa ja rouheaa metsuriseksuaalisuutta. Ovat helppohoitoiset ja siinä mielessä säänkestävät, että ensin vain paranevat ja sitten kun lahoavat niin voi heittää surutta pois. Ja kestävät kuulkaa vähän isommankin ihmisen istua.


Laudat iskettiin ruuveilla kiinni hirteen. Ylempää hirrenpalaa ei ole kiinnitetty alempaan, sen verran on raskas rakennelma että pysynee paikoillaan muutenkin. Nyt on uudet puutarhakalusteet jo koekäytettykin, eikä kenellekään tullut tikkuja pyllyyn. Success!

3 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Noihan on just hienot! Erätunnelmaa ja edullista.

Urpo Turpo kirjoitti...

*hyväksyvä nyökkäys*

Oikein, että ei tuhlata luonnonvaroja ostamalla turhia kalusteita, jotka voi tehdä itse omista tarpeista. Ja on nuo paljon paremman näköisetkin kuin kaupan tuotteet. :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Noni, unohdin tekstissä siis kokonaan kehua erähenkisyyttä ja ekologisuutta! Kiitos kun muistutitte ja arvostatte :).