21.4.2016

Odotusta odotuksen perään


Kävin tänään (taas) silmäleikkauksen jälkitarkastuksessa. Oikeassa silmässä oli normaaliin rutiiniin kuuluva puolivuotistarkistus ja vasemmassa korjausleikkauksen kuukausikontrolli.

Vastassa oli jo aiemmalta käynniltä tuttu silmälääkäri. Hänelle sitten itkeskelin kurjaa oloani ja sitä ettei näkö tunnu parantuneen. Silmistäni otettiin kuvia ja lääkäri katseli niitä (silmiä, ei kuvia) mikroskoopilla. Kirjaintaulujakin tuijottelin ja arvuuttelin tuhruisia kirjaimia.

Kerrotaanko ensin hyvät uutiset?

Näkö on edelleen vasemmassa silmässä heikko, mutta tällä kertaa siihen oli lääkärin mielestä hyvä syy. Aiemmin vaivannut hajataitto oli mittausten mukaan saatu laseroitua pois, mutta nyt hankaluuksia aiheuttaa se että näkö on heilahtanut plussan puolelle 0,75 diopteria.

Tämä on kuulemma normaalia leikkauksissa, joissa sarveiskalvoon tehdään läppä. Isoja miinuksia korjatessa näkö usein heilahtaa hetkeksi plussalle, mutta tasaantuu sitten silmän parantuessa. Eli kunhan silmä paranee, näön pitäisi korjaantua ja vasen olisi vihdoin yhtä hyvä kuin oikea.

Entä ne huonot uutiset?

No nyt pitää taas vain odotella. Olen kyllästynyt odottamaan, ja nyt sitä samaa on luvassa taas kuukausitolkulla.

Olen hyvillä mielin siitä, että ainakin mittauksissa tilanne on nyt parempi kuin ennen korjausta. Se tosin ei auta, että syy on vaihtunut kun tuntuma on kuitenkin se että näössä ei ole tapahtunut merkittävää parannusta.

Toivon, että tällä kertaa tilanne oikeasti helpottaa ajan kanssa (niin ne sanoivat viimeksikin eikä mitään tapahtunut). Sitä odotellessa yritän keskittyä mukaviin asioihin, etten vaivu epätoivoon.

2 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Varmasti tosi raivostuttavaa, kun se näin sivustalukijanakin kuulostaa ärsyttävältä...
Meidän sakki on täällä taas peukut ja tassut ja sormet ristissä, että paraneminen tapahtuisi oikeastikin, eikä vain mittauksissa. Mutta toivotaan sen olevan se "lupaava alku"!

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos tsempistä, sitä tarvitaan - edelleen!