9.4.2016

Inga ja Olavi


Kun ostimme viime vuonna asunnon, saimme kaupanpäällisiksi kaksi laatikollista taloyhtiön vanhoja papereita. Emme ole juurikaan ehtineet perehtyä laatikoiden sisältöön, mutta torstaina mies kävi papereita läpi löytääkseen tietoa uunin perustuksista.

Vastaan tulikin kolme mapillista vanhoja kirjeitä. Kirjeet ovat vuosilta 1942-1944, ja ne on kirjoittanut Olavi. Ensimmäinen kirje on päivätty 1.4.1942 ja se alkaa näin:

Rakas kultainen morsiameni.

Tänään siis tulimme tänne eteen ja viivymme täällä viikon. Emme vielä tänään ole mitään tehneet, mutta huomenna alamme kaivaa ja rakentaa maahan hirsistä tähystyspaikkaa. Päivällä meillä on vartiot tunnin vuoroilla, mutta yöt pitää jalkaväki varmistuksesta huolen.


Kirjeet on kirjoitettu Ingalle. Tästä sodan erottamasta pariskunnasta tiedämme jo melko paljon, sillä kirjeiden lisäksi löytyi kansiollinen virallisia papereita (veroilmoituksia, kauppakirjoja, yhtiösopimuksia). Virallisten papereiden ansiosta olemme saaneet selville aikoja, paikkoja ja sukulaisuussuhteita.

Olemme jo aloittaneet toimet Ingan ja Olavin sukulaisten tavoittamiseksi, jotta voisimme kysyä haluavatko he kirjeet itselleen.

Se on vielä epäselvää, miksi kirjeet olivat vintillämme. Ovatko Inga ja Olavi joskus asuneet tässä talossa? Ehkä sekin vielä selviää.

3 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Oi, miten jännää! Toivottavasti sukulaisia (tai miksei vaikka jompikumpi - Inga tai Olavi - löytyy.

Ana kirjoitti...

Juma! Ei joka päivä.

Hehkuvainen kirjoitti...

Menninkäinen: tiedämme Olavin kuolleen. Tiedon saimme hänen entiseltä työpaikaltaan. Jos Inga elää, hän täyttää tänä vuonna 100 vuotta!

Ana: Niinpä! Luettavaa riittää pitkäksi aikaa.