25.1.2016

Tuhkatkin pesästä


Keskellä talvea voi ihan hyvin tehdä puutarhahommia, ainakin jos kotoa löytyy tulipesä. Meillä on olohuoneessa kaakeliuuni, jota lämmitämme kovalla pakkasella päivittäin. Tuhkaa siis kertyy jonkin verran, eikä sitä suinkaan kannata heittää hukkaan vaan puutarhaan.

Poltamme pesässä vain puhdasta puuta (joitakin papereita on mennyt sytykkeenä) joten jäänteissä ei ole mitään varsinaisesti vaarallista tai haitallista. Hiilet eivät kuitenkaan maadu ja saattavat näyttääkin kukkapenkissä vähän erikoisilta, joten siivilöin ne pois.


Ei välttämättä näytä ihan tervejärkisen hommalta, mutta vähät siitä. Musta iso ämpäri on tuhka-astiamme, johon kaavitaan tuhka tulipesästä. Pienempään metalliämpäriin laitoin siivilöidyt hiilenpalat. Ne voi laittaa grilliin tai takaisin uuniin. Punaiseen vatiin kertyi melkoinen keko siivilöityä tuhkaa. Siitä sen kävin viskelemässä marjapensaiden juurelle ja vähän sinne sun tänne.

Ei ehkä kovin kaunista, mutta toivottavasti hyödykästä.

2 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Ja tuhkanhan pitäisi toimia myös lehtokotiloiden estäjänä, kun siitä tekee puutarhan reunoille "vallihaudan". Tosin tätä operaatiota ei ihan vielä pääse tekemään...

Hehkuvainen kirjoitti...

Joo, luin saman vinkin. Toivon, ettei täällä liikuskele kotiloita haitaksi asti. Mutta jos, niin tuhkaa on kyllä isonkin esteen verran!