19.7.2015

Hyllyvät pyllyt


Kävin työkaverini kanssa burleskitanssitunnilla. Hiki tuli!

Olen nähnyt burleskia livenä useita kertoja, ja aina on ihastusta herättänyt sekä taiteilijoiden rohkeus että heidän kykynsä liikkua lavalla aistillisesti ja kovin vaivattoman oloisesti. Ei nimittäin ole ollenkaan helppoa, voin nyt sanoa!

Tanssitunnilla riisuimme ainoastaan yhden hansikkaan, mutta siinä olikin ihan riittävästi haastetta. Opettajamme oli laatinut kevyen koreografian harjoiteltavaksi ja yksistään sen hallitseminen korkokengät jalassa aiheutti ongelmia. Helpolta se näyttää, kun ammattilainen tekee, mutta itseltä ei ihan niin sujukaan.

Niin että jos joku on joskus ajatellut että burleski on sitä että mennään vaan lavalle ja pyöritetään pyllyä, niin voi osallistua tanssitunnille ja todeta olleensa väärässä. Yksi tökerön näköinen käännös tai jalan asento voi pilata esityksen tunnelman. Ei saa keskittyä niin paljoa liikkumiseen että unohtaa hymyillä. Pitää silti muistaa hallita kaikkia jäseniään ettei toinen käsi unohdu roikkumaan sivulle typerästi tai juuri riisuttu hansikas läpsähdä naamalle koomisesti.

Opettajana oli rennolla tyylillä tsemppaava burleskikuningatar Olivia Rouge. Hän oli pehmeä kissanainen, itse muistutin luultavasti epätoivoisesti irvistelevää koivuhalkoa. Mutta hauskaa oli!

3 kommenttia:

Päivänsäde kirjoitti...

Nonnih, nyt harmittaa etten vaivautunu perjantaina ajaa 40km suuntaansa yhteen burleski iltaan. Ois voinu olla kiinnostavaa katottavaa kun en oo koskaan käyny kattoo!

Menninkäinen kirjoitti...

Mielenkiintoista! Ei se varmaan ole ihan niin helppoa, miltä se näyttää. Vaikka tanssinkin muuten, en tiedä olisiko minusta tuollaiseen, missä pitäis tehdä muullakin kuin jaloilla jotain... Esimerkiksi flamenco-tunnista ranteiden renkutuksineen ei tullut yhtään mitään. Kun kädet muisti tehdä, jalat pysahtyi tai toisinpäin.

Hehkuvainen kirjoitti...

Päivänsäde: 40 kilsaa on pitkä matka, ymmärrän vaivautumattomuutesi. Toivottavasti pian tarjoutuu parempi tilaisuus nähdä burleskia, uskon nimittäin että pitäisit siitä :)!

Menninkäinen: no juurikin tuo ruumiinjäsenten liiallisuus (kääk, 2+2!!) on jotenkin haastavaa. Ei pysty kykenee. Ei kai siihen auta muu kuin hurja määrä treeniä. :P