1.5.2015

Vanhalle koiralle uusia temppuja


Muistelen lukeneeni joskus jostain, että ihmisen olisi hyvä tehdä silloin tällöin itselleen uusia asioita. Jos ei nyt ihan joka päivä, niin toisinaan kuitenkin. Lapsena kaikki on uutta ja asioita tulee vähän väkisinkin tehtyä ekaa kertaa ihan tavallista elämää opetellessa.

Aikuisena ajautuu helposti totuttuihin kaavoihin ja joskus pitää nähdä jopa hiukan vaivaa että tulisi tehtyä jotain uutta ja erilaista. Mutta usein vaivannäkö kannattaa. Ei tarvitse tehdä mitään suurta ja ihmeellistä, pienetkin uutuudet piristävät päivää.

Kävin viime viikolla ensimmäistä kertaa säärten sokeroinnissa. Vahaaminen on tuttua, mutta sokerointi oli uutta. Positiivinen kokemus, joten taidan mennä uudestaan sitten kun karvat kasvavat takaisin.

Ostin ensimmäistä kertaa itselleni oikein pinkulat housut. Siis juuri sellaiset pillipunttiset, joita kaikki ovat käyttäneet jo vuosia. Olen aina ihmetellyt että miten kukaan voi ahtautua sellaisiin muotoja nuoleviin pöksyihin, mutta ne olivatkin yllättävän mukavat päällä. (Tosin vielä on näkemättä se päivä, kun uskaltaudun uusissa housuissani julkisille paikoille. On meinaan sen verran alaston olo niissä.)

Kehitin tänä vuonna ensimmäistä kertaa ohjelmaa firman vappujuhliin. Tämä oli myös eka kerta kun ohjelmaa ylipäätään oli, joten yllätin paitsi itseni myös työtoverini ja esimieheni.

Tein ensimmäistä kertaa ostotarjouksen asunnosta. Tarjousta ei hyväksytty, joten pääsen joskus myöhemmin harjoittelemaan lisää. Kunhan nyt ensin löytäisimme asunnon jonka haluaisimme ostaa.

Vaihdoimme miehen kanssa näytön hänen puhelimeensa. Ensimmäinen kerta oli molemmille, ja ehkäpä aloittelijan tuurilla onnistuimmekin todella hienosti. Olen myös ensimmäistä kertaa tutustunut läppärin sisuksiin hiukan tarkemmin ja vaihdoin emolevyn patterin. Ihan itse (mies toki neuvoi ja valvoi vieressä).

Mitä uutta sinä olet kokeillut?

3 kommenttia:

Nan kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä :) Kyllä ihmiselle tekee hyvää tehdä välillä uusia asioita. Olen huomannut tuon itsekin ja pyrkinyt toimimaan siten. Tosin viime aikoina tuo on ollut jäissä, syytäkään ei oikeastaan ole, mutta jokin jämähtämisvaihe on ollut päällä. Pitääkin alkaa tästä taas virkistyä ja tehdä jotain uutta :) Jos nyt jotain pitää sanoa, että mitä uutta olen viime aikoina tehnyt, niin olen laittanut aivan uusia (itselleni siis) kasveja itämään. Kylvöhän ei toki ole uutta, mutta jos noista kasvaa taimet, niin sitten saa opetella uusien kasvien hoitamista :)

Menninkäinen kirjoitti...

Vapunaattona taiteltiin töissä origami-perhonen ja minäkin onnistuin saamaan perhosta muistuttavan lopputuloksen.

Lisäksi olen nyt tehnyt muutaman kerran focacciaa ja testiukkeli ainakin sanoo sen olevan joka kerran edellistä parempaa.

Hehkuvainen kirjoitti...

Nan: kasvit tuovat kyllä elämään uutta: jos vaikka yhtä sorttia osaakin hoitaa niin toista ei välttämättä. Ja kasvin kasvattaminen siemenestä on aina yhtä jännää seurattavaa!

Menninkäinen: se on muuten huikea tunne kun tajuaa jostain vaikeasta origamitaitoksesta että kuinka sen kuuluu mennä. Joskus ohjekuvat ovat sellaisia ettei pysty käsittämään että miten sitä paperia pitäisi käännellä. Onnittelut onnistuneesta taittelusta! :)