4.4.2015

Wanted: motivaatio


Ah, liikunta. Ei ehkä edelleenkään minun juttuni. Aiemmin esittelemäni jumppalaput toimivat hienosti - ensimmäisellä kierroksella. Minulta taisi jäädä ehkä kaksi päänsärkypäivää väliin, muuten tein säntillisesti kahden lapun jumppani. Nostin siis joka päivä kaksi lappua ja tein niissä mainitut liikkeet. Eikä tuntunut edes pahalta vaan hyvältä!

Tästä innostuneena aloitin samoilla lapuilla uuden kierroksen, mutta päätin nostaa joka päivä kolme lappua. Ilmeisesti siinä tuli jo sitten ylitettyä jokin maaginen raja: ei nimittäin ole tullut jumpattua joka päivä. Ei edes joka toinen. Viikottain sentään, mutta ei ollenkaan joka päivä. Missä vika?

Kolme lappua kahden sijaan ei ole iso muutos, eli kyse ei voi olla siitä että olisin haukannut liian ison palan. Loppuiko into siksi että uutuudenviehätystä ei enää ollut? Ehkä. Pystyn kyllä nypertämään jotain askartelujuttua päivästä ja kuukaudesta toiseen, mutta en näköjään jaksa innostua jumppaamisesta kovinkaan pitkään. Jotain uutta pitää näköjään keksiä suunnilleen kuukauden välein. Aika raskasta.

Jumppalaput on tallessa ja satunnaisessa käytössäkin, en siis tyystin luovuta. Pitää vain kehittää jokin uusi jännyys hommaan, jotain sopivan kokoisia (=pieniä) haasteita. Kaverille sanoin että ostan leuanvetotangon kun saan tehtyä irvistelemättä 20 etunojapunnerrusta. Noh, tavoite ei tosiaankaan ole täynnä mutta ostin silti tangon. Voin siinä sitten roikuskella ja venytellä selkääni. Siis jos nyt saadaan se tanko joskus asennettua paikalleen...

5 kommenttia:

Ana kirjoitti...

I feel you. Sellaista rämpimistä se on täälläkin. KUN EI VAAN VIITTIS.

Mustikkamaa kirjoitti...

Entisenä himoliikkujana... ei jaksa enää innostaa. Koirien kanssa hyötyliikkuminen vielä menee. Tietysti onhan se kolmen koiran kanssa lenkkeily toisinaan aika tehokasta - 100kg aamulenkki tmv (kirjeessä lisää, lähti tänään).

Hehkuvainen kirjoitti...

Ana: ei, ei viittis. Tanko on vielä ripustamatta.

Mustikkamaa: kiitos kirjeestä! Kirjoitan takaisin mahdollisimman pian :). Lenkkeilystä (=kävelystä) olen toistaiseksi jaksanut innostua aina, samoin kaikenlaisesta hyötyliikunnasta.

Urpo Turpo kirjoitti...

Eihän sitä joka päivä kannata rehkiä, sillä lihakset kasvavat levon aikana palautuessaan. Kannattaa siis pitää lepopäiv(i)ä välissä ja varsinkin silloin, jos haluaa treenata jotakin tiettyä lihasryhmää.

Hehkuvainen kirjoitti...

Haa, käytän jatkossa aina tuota selitystä, kun ei huvita tehdä mitään. Lepopäivä, kasvattelen lihaksia.

:D

Tätä minun heilumistani ei oikeasti kyllä treeniksi tai liikunnaksi voi sanoa, joten varsinaisia lepopäiviä tuskin kovasti tarvitsisin...