18.12.2014

Ite tein!


Ystävä antoi minulle villaa omaksi ja värttinän lainaksi. Niinpä tässä on ilta jos toinenkin (ja kolmas ja neljäs ja viidestoista...) vierähtänyt värttinää pyöritellessä. Tai pyörittelyä opetellessa. Olen kehrännyt värttinällä kokeeksi joskus muutamia vuosia sitten, mutta silloin tuskastuin kun homma ei ottanut sujuakseen.

Vaikka yleensä harjoitus tekee mestarin niin tässä tapauksessa kehräyksen unohtaminen vuosikausiksi on näköjään ollut eduksi; näytti alusta asti mahdolliselta saada kaunis punaruskea villa langaksi:


Yllä kertaamatonta lankaa, alla kerrattua. Tuloksena hiukan epätasaista keskipaksua lankaa. Tästä tuli paikoitellen löyhäkierteisempää kuin toivoin, voi olla hankalaa neuloa tai virkata kun säikeet erkanevat toisistaan. En tosin ole vielä kokeillut tai millään lailla edes suunnitellut mitä tästä valmistuu.


No onhan siinä möykkyjä, myönnetään...


...mutta pääsääntöisesti jälki on ihan esittelykelpoista.


Lankaa valmistui yhteensä (Simon vaatehuoneen tyyliin!) 199 grammaa. Mutta ei hätää, tätä tulee ehkä joskus lisää, sillä olen kehrännyt vasta puolet saamastani punaruskeasta villasta. Lisäksi sain mustaa ja vaaleaa villaa, täytyy niitäkin jossain välissä kokeilla. Tosin ehkä uppoudun välillä muihin projekteihin, ne ovat jääneet ihan tämän kehruuhomman varjoon.


4 kommenttia:

Mustikkamaa kirjoitti...

Haluatko koirankarvaa kehrättäväksi.. sitä olis säkkikaupalla ;-). (Mun sisko kehrää koirankarvasta lankaa ja sille keräilen, tosin koirankarva ei oo itsessään tarpeeksi kestävää joten tarvii lampaanvillaa sekaan.)

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos, mutta ei kiitos, yritän selvitä tuosta lampaasta :P.

Rhia kirjoitti...

Voi miten jännää puuhaa! Joskus salaa haaveilen että opettelisin kehräämään, mutta on niin paljon kaikkea muutakin mitä pitäisi opetella ja aika ei tahdo riittää ihan kaikkeen. Vielä tuo nypläystyynykin odottelee käyttöä tuolla olohuoneen seinustalla.

Minusta tuo näyttää oikein hienosti kehrätylle, ja käsin kehrätty saa ollakin vähän epätasaista, niin että se todellakin näyttää käsin tehdylle.

Hehkuvainen kirjoitti...

Käsitöiden saralla on tosiaan niin paljon kaikkea kivaa ja jännää, ettei aika millään riitä kaikkeen. Vaan eihän tuo niin haittaa, onhan se hyvä että on varaa valita kiinnostavimmat jutut päältä :D.