25.10.2014

Viimeinen dataliittymätön mohikaani?


Taidan olla jokseenkin poikkeava yksilö, sillä minulla ei ole puhelimessani dataliittymää. Kännykälläni voi siis ainoastaan soittaa ja vastaanottaa puheluita sekä tekstiviestitellä. Niin ja kalenteri, herätyskello ja laskin siinä on, niitä toimintoja käytän kovasti. Mutta nettiin en pääse. En siis myöskään voi lähettää tai vastaanottaa multimediaviestejä.

Toisinaan käy niin, että joku yrittää lähettää minulle kuvaviestin. Saan muutaman päivän viiveellä siitä ilmoituksen tekstiviestillä ja voin käydä katsomassa viestin kuvineen palveluntarjoajan nettisivuilta. Onneksi tätä tapahtuu hyvin harvakseltaan. Vain muutaman kerran vuodessa käy niin, että joku ei tiedä tai muista, ettei minulle kannata lähetellä multimediajuttuja.

Parin päivän viive viestiliikenteessä ei ole mukava juttu, mutta ei mitenkään ylitsepääsemättömän kamalaakaan. Pärjään ihan hienosti ilman kuvaviestejä, eikä toistaiseksi ole ollut mitenkään ongelmallista sekään etten voi selailla kännykälläni nettisivuja tai käyttää mitään datasiirtoa vaativia sovelluksia.

Puhelimessani ei ole kosketusnäyttöä, vaan näppäimet. Näyttö on useimpiin nykypuhelimiin verrattuna mikroskooppisen pieni, joten nettiselailu olisi melkoisen epämiellyttävää vaikka se olisi mahdollistakin. Näytön pienuus ei minua haittaa. Tekstiviestit ja puhelutiedot näkyvät siinä aivan riittävän hyvin. Lisäksi se toimii ja pysyy ehjänä normikäytössä ja pienten kolhujenkin jälkeen, mitä ei voi useinkaan sanoa kosketusnäytöistä.

Kokeilin hetken aikaa WhatsAppia, sillä ilmaiset tekstiviestit kiinnostivat. Kännykässäni on juuri ja juuri riittävästi älyä WhatsAppin pyörittämiseen. Se toimi, mutta ei kovinkaan hyvin. Liittymäni nettieston kiersin mieheni neuvoilla: dataliittymää ei tarvittu sillä puhelin käytti WhatsAppailuun kotimme wlania.

Tämä tosin tarkoitti sitten sitä, että WhatsApp toimi puhelimessani vain silloin kun olin kotona. Hiukan rajoittavaa. Itselle toki sopisi se, että aina kotona ollessa voisin viestitellä maksutta. Ongelma on siinä, että viestejä laitellaan myös silloin kun en ole kotona. En jaksanut säätää, joten lopetin sovelluksen käytön kokonaan.

Onko siellä muita joilla ei ole puhelimessa dataliittymää, vai onko kaikilla jo kännykkänetti?

7 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Meidän vekottimessakaan ei oo kosketusnäyttöä saati minkäänlaista älyä. Huom! MEIDÄN = kaksi ihmistä, yksi puhelin. Outoja olemme.

Kännyllä kylläkin pääsee nettiin (jos malttaa odottaa...) :P Multimediaviestitkin se jopa tajuaa. Whatsappia ehdotti Kanarian sukulainen juuri kulujen vuoksi, mutta sitä taas ei voi meidän fööniin asentaa. On siihen liian vanha / tyhmä malli.

Just puhuttiin päivällä, että meidän lapsuusaikaan "tekstiviesti" tarkoitti keittiön pöydälle jätettyä lappua, että on kaverin luona ja tulee kello x...

Hehkuvainen kirjoitti...

Ja hyvin toimi sellaiset "tekstiviestit"! Paitsi kerran kun kirjoitin lappuun "olen uimassa" ja käsialani oli ilmeisesti hiukan sotkuista koska siskoni luki lapusta että "olen himassa" ja etsi minua jonkin aikaa ihmetellen piiloleikkiäni... :D

Jos mulle joskus tulee semmonen moderni puhelin ja dataliittymä, niin WhatsAppia alan kyllä käyttää. Tosin WhatsAppia ei ehkä silloin enää ole.

Ei se ole outoa, että kahdella ihmisellä on käytössä yksi puhelin. Se on vain tosi eläkeläistä :D :D.

Anneli kirjoitti...

Et oli viimeinen mohikaani.
Minä ostin vuosi sitten uuden puhelimen ja sanoin myyjä-tytölle : älyttömälle ihmiselle älytön puhelin ja sellaisen sain :D

Urpo Turpo kirjoitti...

Vielä niitä Wanhan Liiton ihmisiä löytyy, joilla ei ole tarvetta nykyhömpötyksille.

Minä aion tulla toimeen vanhalla Nokialaisella niin kauan kuin se kestää. Se on siitä hyvä, että siihen ei saa edes asennettua näitä lärvikirjoja yms. sovelluksia.

Hehkuvainen kirjoitti...

Anneli: hyvä että myyjätär ymmärsi yskän :). Toivottavasti noita "älyttömiä" puhelimia on tarjolla jatkossakin.

Urpo Turpo: Wanha Liitto <3. Moni tuntuu hankkivan uuden puhelimen vaikka vanha vielä toimii. Minusta on viisaampaa käyttää ensin vanha loppuun asti. Toivon sinulle ja Nokialaisellesi vielä monia yhteisiä vuosia!

Mustikkamaa kirjoitti...

Hankin älypuhelimen vuosi sitten, vaikka vannoin etten ikinä sellaista hanki. Se on kyllä kätevä kun on netti, ja vanhaa pöytäkonetta tulee käytettyä enää vain kerran pari kuukaudessa laskujen maksuun ja vaativampaan selailuun. Sähkölasku on pudonnut kun ei tarvitse päivittäin (eikä välttämättä viikoittain) vanhaa, sähköä kuluttavaa rakkinetta pistää päälle. Aiemmin sitä laittoi koneen päälle turhanpäiväisen selailun takia, ja ironista kyllä - älypuhelimen myötä se on vähentynyt alle puoleen...

Hehkuvainen kirjoitti...

Toi on kyllä hyvä pointti, että vanha sähkösyöppö kone on varmasti epäedullisempi vaihtoehto kuin kännykkä. Olen varma että tykkäisin älypuhelimella selailla nettiä, jäisin siihen varmaan koukkuun. Mutta en jaksaisi kirjoittaa sillä sähköposteja, kirjeitä tai blogia enkä tehdä koulutehtäviä. Sen verran paljon tulee tehtyä tekstiä, että isommasta näytöstä ja näppäimistöstä on apua.