7.10.2014

Syyskranssi


Huh, ehdinpäs saada syyskranssin valmiiksi ennen kuin talvi hiipii niskaan. (Kuulin että IKEAssa on jo joulukuuset esillä, minä en vielä siihen kelkkaan lähde.) Nyt minulla on jokaiselle vuodenajalle oma kranssi, ovemme koristautuu siis aina ajanmukaisesti.


Kranssipohjaksi ostin ohuen metallirenkaan. Muut ainekset löytyikin kotoa. Päällystin metallirenkaan ruskealla kierteestään avatulla paperinarulla. Paperinarun olen säästänyt saamistani kukkakimpuista (siis ne pikkupätkät joita laittavat pakettiin kantonaruiksi). Renkaan alaosaan kiinnitin letin, jonka tein pellavanarun pätkistä. Ne olivat kymmenen vuotta sitten kutomieni pellavapyyhkeiden tutkaimia eli loimenloppuja. Ai miten niin mitään ei heitetä pois... ei arvaa heittää pois kun saattaa tarvita!

Kollegani lahjoitti minulle vanhan kirjan, jonka sivuja surutta maalasin vesiväreillä ja leikkelin lehden mallisiksi. Virkkasin kukat villalangasta, jota sain miehen äidiltä. (Samoista langoista on syntynyt muutakin.) Kukkien keskelle ja rautalankaoksien päihin löytyi helmet vanhoista varastoista.


Paperinarun liimaamisessa käytin kirjansidontaliimaa, mutta kaikki muu pysyy kasassa kuumaliimalla. Sain sen aika siististi, pikkuisen vain helmien kohdalla näkyy liiman tursotus. Oikein hyvää varastojen hyödyntämistä!

7 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

On kyllä tosi simppeli ja kaunis kranssi! Ja ihan syksyn väreissäkin. Tuli tässä tänään mieleeni ajatus, että jos sais H:n Lahdesta messiin ja tultaskin syyslomalla (vko 43) kattomaan tota kranssia ihan livenä! (ja sua kans siinä sivussa...) :D

Hehkuvainen kirjoitti...

Loistava idea! Jos tosiaan päädytte tuohon ulko-ovelle asti, niin kannattaa toki tulla käymään sisälläkin ;). Milloin pääsette tulemaan?

Menninkäinen kirjoitti...

Täytyypä H:ta haastatella...

Hehkuvainen kirjoitti...

"Miltä nyt tuntuu?" ja muita klassisia haastattelukysymyksiä... :D

Anneli kirjoitti...

Oi kun kaunis ja keveä kranssi :O
Hullua kun kaupat aloittaa joulun jo lokakuun alussa !!!

Menninkäinen kirjoitti...

H on buukattu syyslomaviikolla, yritämme toista viikonloppua!

Hehkuvainen kirjoitti...

Anneli: täällä sataa lunta O_o! Kohta saa siis laittaa jo talvikranssin oveen... no ei nyt sentään, ehkä odotamme joulukuun puolelle :P.

Menninkäinen: sovittu!