18.10.2014

Puku


Salarakkaus päättyy nyt ja julistan täällä bloginkin puolella: menimme naimisiin 28.7.2014! Rouvaselämä on maistunut mukavasti ja tuota lämmintä hikistä heinäkuun päivää on hauska muistella. Tahdoimme maistraatissa kahden todistajan läsnäollessa ja juhlistimme tapahtumaa hyvin pienimuotoisesti. Ystäville, suvulle ja tutuille kerrottiin vasta tällä viikolla.

Vaikka vihkitapahtuma oli supernopea ja sellaisenaan koruton, halusin kuitenkin käydä kampaajalla ja meikissä. Hääpäivänään sopii kyllä tälläytyä, vaikkei yleisöä olisikaan! Lisäksi halusin puvun. Enkä mitä tahansa pukua, vaan mittatilauksena tehdyn. Kävimme kyllä oikein valokuvaamossa kuvattavina, mutta niissä kuvissa näkyy naama enemmän kuin puku, joten saatte tyytyä näihin epävirallisiin tänä aamuna otettuihin esittelykuviin.
Minulla oli puvusta ajatus, ja sen ajatuksen kanssa menin Evil Dressmakerin tykö. Eikä hän ollut ollenkaan evil, vaan ihana! Muutaman tapaamisen aikana suunnittelimme ja sovitimme. Minulla oli puvun suhteen paljon toiveita ja ammattitaitoinen tekijä toteutti ne kaikki (ja ehdotti paljon parannuksiakin).Puvun pitää olla monikäyttöinen ja käytännöllinen. Ei siis mitään hankalia laahuksia vaan sopiva nilkkapituus. Ei vanteita, joiden kanssa ei pääse vessaan itse tai kiinnityssysteemejä, joihin tarvitsee avuksi kamaripalvelijan. Ei kiristäviä tai kuristavia osia, vaan puvun tulee sopia myös turvonneen kakkumahan kanssa. Lisäksi halusin että puvun miehusta on sen verran paksu että voin käyttää mekkoa ilman rintaliivejä.

Tämä puku on juuri niin helppo kuin toivoinkin; päällysosa on keskeltä kiinni hakasilla ja vihreässä alusmekossa on vetoketju oikeassa sivussa. Vyö kiinnittyy hakasilla ja neppareilla. Helmassa on riittävästi muttei liikaa leveyttä ja yläosan pitsi on juuri sopivan hillitty.


Malttamattomana en silittänyt pukua kuvia varten, vaan se on juuri sellainen kuin pellava on: rypyille rakastettu! Vihreä kangas löytyi palalaarista ja sattui olemaan juuri sopivan värinen. Luonnonvalkoinen päällisosakin on pellavaa. Alusmekko on kokonaan vuoritettu joten erillistä alushametta ei tarvita.

Minulle oli tärkeää, että puku on helppohoitoinen. Vihreän mekon olenkin pessyt jo pariin otteeseen ihan kotikoneessa, sillä pidin sitä paljon kesällä muutenkin ja olenpa ollut mekko päällä töissäkin. Puku sopii monenlaiseen tilaisuuteen, mielestäni yhtä hyvin sekä arkeen että juhlaan. Sitä voi käyttää kesällä ja talvella kokonaisuutena tai osia voi yhdistellä eri tavoin muihin vaatteisiin ja asusteisiin.Ehkä olen jonkun mielestä turhankin laskelmoiva, mutta minusta olisi ollut outoa ostaa puku vain yhtä päivää ja yhtä juhlaa varten. Mittojen mukaan ammattilaisella teetetty ja huolella suunniteltu puku palvelee pitkään ja on varmasti hintansa arvoinen. Vaikka Rhia teki kaiken työn, oli mukavaa olla prosessissa mukana muutenkin kuin maksavana osapuolena.

Kiitos siis, Evil Dressmaker! Miehelle kiitos kuvista. Ja kaikesta muustakin. ♥

16 kommenttia:

Rhia kirjoitti...

Mahtavaa kuulla että puku oli juuri odotusten mukainen ja enemmänkin. Kuvia katsoessa huomaan että takin helmaa olisi vielä hiukan voinut tasata, se kun näyttää hiukan sivusaumoista venyneen käytössä. Mutta saattaa olla että silittämällä sitä pystyy hiukan fiksaamaan, niin että venyttää kangasta kevyesti sivusuuntaan sauman kohdalla, ei lainkaan pituussuuntaan.

Kehut asiakkaalta antavat aina hyvän mielen. Olkoonkin että ompelija tekee kaiken fyysisen työn, koko projekti on aina asiakkaan ja ompelijan yhteistyö. Mainiota että olet ehtinyt käyttää pukua jo muutenkin ja näyttää sille että se on kestänyt käyttöä oikein hienosti.

Menninkäinen kirjoitti...

Onnea kertaalleen!

Näissä kuvissa näkyykin kivasti myös tuo alempi vihreä mekko, joka totta tosiaan on monikäyttöinen! Huomaa, että olet ollut suunnittelussa mukana, on niin sinunnäköisesi vaate!

Hehkuvainen kirjoitti...

Rhia: käytössä ja liikkeessä ei epätasaisuutta huomaa ollenkaan. Valkea kangas otti hiukan osumaa huulikiillosta, mutta eiköhän siitäkin selvitä :P. Puku saa olla vielä monessa mukana!

Menninkäinen: Hehku <3 vihreä mekko! Suunnittelu oli huippuhauskaa, pitäisköhän vaihtaa alaa...?

Nan kirjoitti...

Onneksi olkoon! Mukava kuulla tuollainen ilouutinen :) Tuo puku on kyllä aivan ihana, upea ja hyvällä maulla suunniteltu ja toteutettu. Juuri tuollaisen puvun haluaisin omiin häihinikin. Kaunis, kaunis ja kaunis. Niin kuin morsiankin luultavasti oli hääpäivänään/on edelleen :)

Anneli kirjoitti...

Ihana uutinen, paljon, paljon onnea ♥
Upea puku, kiva kun esittelit asusi meille :)

Zepa kirjoitti...

KAUNIS PUKU!! Onnea nyt toki muutenkin, mut kyl on nätti vaate juu.

Sanna kirjoitti...

Vau, paljon onnea! Nätti pukukin :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitokset onnitteluista, ne lämmittävät mieltä :). Makuja on monia ja tyyli jokaisella omansa, mutta hauska kuulla että puku on teidänkin mielestänne onnistunut.

Mustikkamaa kirjoitti...

Onneaonnea ja rakkautta! Ihanaa! Kirje tulee jahka ehdin naapurin tulostimelle :P.

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos onnitteluista ja kirjeestäkin kiitos jo etukäteen :).

Tanja kirjoitti...

Mahdottoman paljon onnea Rouvalle ja Herralle myös! Todella kaunis puku!!

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos kaunis <3.

Miisa kirjoitti...

Meille saapui kaunis kuva sähköpostiin, mutta pakko myöntää että hämäännyttiin siitä niin paljon (senkin salarakkaat!), että sovittiin että kirjoitellaan teille onnitteluja vasta myöhemmin.

Arki, kiire ja nää ruuhkavuodet sitten vaan saa nämä tärkeät ja ihanat asiat lipumaan ohi vähän huomaamatta ja lukiessani tätä postaustasi tajusin että se onnitteluviesti on edelleen lähettämättä (tähän pitäis saada sellainen nolostunut hymiö).

A ei ole nyt paikalla mun kanssa kirjottamassa (on anoppilassa lasten kanssa). Mutta mä toivotan nyt meidän molempien puolesta teille rakkautta ja onnellisuutta!

Ihan huikeesti onnea!!!

Hehkuvainen kirjoitti...

Hih, yllätys onnistui :). Kiitokset onnitteluista ja tsemppiä ruuhkavuosiin!

HootHoot kirjoitti...

Onnea tuhannesti! Aivan ihana uutinen :)
Puku on kaunis!

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos kaunis :).