3.8.2014

Ylösalainen maailma


Tässäpä niitä lupaamiani heijastuskuvia. Camera obscura on mielenkiintoinen ja viihdyttävä juttu. Kokeilimme sitä ensimmäistä kertaa, ja olen erittäin vaikuttunut tuloksista. Saimme siis heijastettua makuuhuoneemme seinille sen, mitä ikkunasta näkyy. Tässä siskoni halaa tyynyä, johon pilvet heijastuvat:


Ylösalainen maailma näyttää hassulta kun se heijastuu tavallisen huonenäkymän päälle. Nämä eivät siis ole trikkikuvia, vaan camera obscuran temppuja. Huone oli hyvin hämärä ja heijastus yllättävän tarkka. Pitkän valotusajan ansiosta kuviin tallentui asioita, joita ei oma silmä erottanut. Seuraavassa siskoni varpaat:


Olen erittäin yllättynyt siitä, että ilmiön sai tallennettua jopa pikkuisella pokkarillani, jonka säätömahdollisuudet ovat olemattomat. Tämä leikki ei siis vaadi mitään superhienoja välineitä. Meillä oli kamerat, jätesäkkejä, maalarinteippiä, sakset ja pieni linssi, jonka avulla saimme heijastuksen terävämmäksi. (Marja Pirilälle suuret kiitokset inspiraatiosta, linssistä ja ohjeista!)

Vaikka pokkari toimi yllättävän hyvin, parempia tuloksia saa silti sellaisella järkkärillä, jossa voi tehdä enemmän valotussäätöjä. Lainasin mieheni kameraa ja otin toisenkin kuvan siskoni varpaista:


Aivan mahtavaa, vaikka itse sanonkin!

Ei kommentteja: