31.7.2014

Kiitokset


Vedenkestävien konetiskiainetablettien tapaus päättyi mukavasti. Ecoverin nettisivujen kautta jättämääni kyselyyn ei edelleenkään ole vastattu (eihän yhteydenotosta olekaan kuin kuukausi...), mutta maahantuojalta eli Oy MakroBios Ab:ltä vastaus tuli heti.

Lähetin paketin sisältöineen maahantuojalle (heidän kustannuksellaan) ja sain tietää että ostamani paketti oli niin sanottua harmaatuontia suoraan Hollannista. Termi oli minulle entuudestaan vieras, mutta se siis tarkoittaa virallisten maahantuojien ohi tehtyä tuontia. Näin ollen MakroBioksella ei ollut mitään velvoitetta haaskata minuun ja harmistukseeni enempää aikaa, mutta sielläpä oltiin niin ystävällisiä että soittivat paikkaan josta tiskiaineen ostin ja sopivat hyvityksestä, jonka tänään hain. Hieno homma, näin toimii hyvä asiakaspalvelu! (Ja kiitin siitä, koska on tärkeää muistaa antaa myös positiivista palautetta.)

Varsinaista vastausta tablettien liukenemattomuuteen ei ikävä kyllä tullut. Maahantuojalta arveltiin, että tabletit oli ehkä tehty Hollannin markkinoita varten eivätkä ne toimi Suomessa suunnitellusti. Vesi on vettä, mutta ei kaikkialla samanlaista. Suomen vesi on pehmeää, kun taas Keski-Euroopassa se on kovaa. Seikka voi kuulostaa mitättömältä, mutta ilmeisesti sillä on suurestikin vaikutusta esimerkiksi pesuaineiden annosteluun ja pesutulokseen.

Pesuaineasioissa kannattaa siis valita kotimaista tai ainakin tarkistaa että ulkomainen tuote on suunniteltu nimenomaan suomalaisiin oloihin. Jännä. Aina oppii jotain uutta.

Edit 13.8.2014
Lähetin maahantuojalle vielä täsmentävän jatkokysymyksen: ovatko teidän maahantuomanne konetiskiainetabletit sitten Suomen oloihin (=pehmeisiin pesuvesiin) valmistettuja eli ratkaisevasti erilaisia kuin Keski-Euroopan markkinoille menevät tabletit?

Saamani vastaus ei ihan täysin tyydyttänyt minua: "Minulla ei valitettavasti ole antaa tähän varmaa vastausta, siihen että juuri tämä paketti ei toiminut voi olla monia syitä, esimerkiksi myös se, että paketti näytti olevan aika vanha… Jos mietimme että näitä myydään meiltä viikossa noin 1000 pakettia niin uskoisin vahvasti että tämä oli yksittäistapaus. Tiedämme että jossain tapauksissa myös tiskikoneen pesuohjelma vaikuttaa sulamiseen, esimerkiksi jos käyttää eko-ohjelmaa, voi olla että vettä on ”liian vähän”."

Hmmm. Toisin sanoen myös virallisen maahantuojan tabletit on luultavasti valmistettu Keski-Euroopan markkinoille ja vesille. Ehkä hivenen harmillista. Samoin kuin se, ettei ekologista pesuainetta voi käyttää yhdessä tiskikoneen vettä säästävän eko-ohjelman kanssa, koska pesuaine ei välttämättä liukene kunnolla ekopesussa.

6 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

No jopas jotain... Mahtavaa, että sait vielä hyvityksenkin!

Anneli kirjoitti...

Vai tuollaista, on aika ihmeellsitä jos veden kovuus vaikuttaa liukenemiseen :O

Mustikkamaa kirjoitti...

Ohhoh! Harmaata tuontia.. never heard. Enkä iha vieläkään ymmärtänyt? Kuka sen on tuonut maahan jos ei (virallinen) maahantuoja? Ja miten päättyny jonneki kaupan hyllylle o_O

Hehkuvainen kirjoitti...

Kyllä veden ominaisuudet tosiaan vaikuttavat. Hyvä tietää, enpä jää jatkossa ihmettelemään jos pesuaine ei tunnu toimivan.

Harmaatuontiin täytyy ehkä vielä tarkemmin perehtyä. Tässä tapauksessa myyjä/kauppa oli tuonut pesuaineen itse maahan. Se on (ainakin pesuainetta tuodessa) ihan laillista (ostaja omistaa tuotteen sen ostettuaan ja voi toki kiikuttaa sen minne haluaa ja myydä eteenpäin), valmistajan tai valmistajan virallisen edustajan valtuutus toiminnalle vain puuttuu.

Alitsa kirjoitti...

Onko sitten Makrobioksen oma tuonti sopeutettu Suomen pehmeän veden olosuhteisiin?

Hehkuvainen kirjoitti...

Funny you should ask! Mietin itse ihan samaa ja kysyin asiaa maahantuojalta. Vastauksen kirjoitin postauksen perään.