9.6.2014

Töllötin


Edellisessä asunnossamme olohuonetta hallitsivat valkokangas ja videotykki. Mies myi ne asunnon ostajalle, joten muuttaessa mukaamme lähti vain makuuhuoneessa sijainnut televisio.

Täällä uudessa asunnossa television paikka olisi olohuoneessa ainakin antennirasian sijainnin perusteella. Veikkaan että monen mielestä olisikin loogisinta laittaa televisio antennin kanssa samaan nurkkaan tai viereiselle pitkälle seinälle. Vaan mepä päätimme jo ennen muuttoa, että emme halua televisiota olohuoneeseen.

Luovuimme kotiteatterista, emmekä halunneet pystyttää kotimme keskiöön perinteistä TV-alttaria. Olohuoneessa oleilu keskittyy nyt musiikin kuunteluun, nettisurffailuun, askarteluun, lukemiseen ja seurusteluun. Meillä kyllä sohvaperunoidutaan divaaneille, mutta kaiken toiminnan taustalle ei tule automaattisesti avattua televisiota. Olen todella tyytyväinen ratkaisuumme.

Mutta nyt se televisio on jälleen/edelleen makuuhuoneessa. On ihan superkivaa, ettei televisio ole olohuoneessa hallitsemassa sisustusta ja meitä, mutta pikkuisen on nyt sellainen olo että tässä mentiin ojasta allikkoon.

Olen sitä mieltä, että makuuhuoneessa ei pitäisi olla televisiota tai tietokoneita. Makuuhuoneen pitäisi olla nukkumiselle ja lempimiselle pyhitetty paikka, ei minkään muun puuhastelun keskus. Tunnustan, että nyt tulee katsottua useinkin televisiota sängystä. Siihen jotenkin jumittuu liian helposti ja muuttuu ihan tahdottomaksi ameebaksi. Televisiolla on ikävä vaikutus minuun.

Tuntuu siltä että katselen televisiota nyt useammin kuin ennen, vaikka töllötin oli meillä edellisessäkin asunnossa makuuhuoneessa. En ole koskaan ollut täysin tyytyväinen siihen, että televisio on makuuhuoneessa, mutta en halua sitä olohuoneeseenkaan perinteiselle ja jotenkin itsestään selvälle paikalle. Muualle ei telkkua oikein voi sijoittaa, enkä ehkä halua olla ihan ilmankaan.

Koita tässä nyt sitten olla kivasti, kun mitenkään päin ei ole hyvä.

2 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

Mut tiiätkö, ei oo pakko. Mie olen jo ties kuinka monennetta vuotta ilman televisiota, ja ehdin hyvin nähdä nettilähetyksistä kaiken mitä tarvii. (Ja silti mulla on koko ajan liian vähän aikaa...)

Hehkuvainen kirjoitti...

Ei ole pakko, mutku mie haluun. Televisio on tosi kiva - välillä. Hyvä renki mutta huono isäntä, niin kuin tavataan sanoa. Annan sen vain turhan usein ottaa isännän roolin.