23.6.2014

Eläkeläinen ja hippi


Rakas läppärini Helmi täytti tänä keväänä 7 vuotta. Se on iso ikä koneelle, joka ostettaessa oli halvin tarjolla olleista. Minusta tuntuu että seitsemän vuotta on nykyelektroniikan kanssa vain haave, joten olen ollut erittäin tyytyväinen ostokseeni. Helmi sai hiukan lisää muistia vuonna 2009 ja uuden kovalevyn 2010. Hyvin on pelittänyt, eikä vieläkään täysin simahtanut!

Helmen omat kaiuttimet eivät ole pystyneet toistamaan mitään järkevää enää vuosiin, eikä se enää pitkään aikaan ole jaksanut pyörittää videoitakaan. Mutta vasta kun tavallinen nettiselailu kyykytti vanhuksen kerta toisensa jälkeen, päätin päästää sen eläkkeelle.

Nyt Helmi pöhisee musiikkikoneena eli se saa ohjailla musiikin ulkoisiin kaiuttimiin kun omista ei enää ole mihinkään. Tähän - ja todellakin ainoastaan tähän - hommaan koneessa vielä riittää potkua ja tässä tehtävässä se luultavasti pysyy lopulliseen hyytymiseensä asti. Eläkevirka siis.

Käyttökoneena minulla on nyt sitten uusi kaveri, jonka nimi on Hippi. Hippi näyttää olevan Dellin sukua ja se tuli meille miehen työpaikalta. Hippi on otettu käyttöön lokakuussa 2009 joten keski-ikä alkaa jo kolkutella ovella. Työkoneena sen ura on tullut päätökseen, mutta kotikoneena jaksaa vielä toivottavasti pitkään.

Äänekkääseen näppäimistöön (ja toimiviin kaiuttimiin!) tottuminen vie aikansa, mutta tökkivää nettiselausta ei ole kyllä yhtään ikävä.

Hehku ♥ Hippi

Ei kommentteja: