27.5.2014

Team Neato


Naiset kautta maan, huomio! Rukouksiinne on vastattu ja ihme on tapahtunut! Nyt on vihdoinkin löytynyt se salainen ase, jolla miehen saa aidosti innostumaan siivouksesta. Tämä ilon ja onnen tuoja on... *rummunpäristystä*

ROBOTTI-IMURI!

Koska olen nähnyt Terminator-elokuvat useaan otteeseen, tiedän että robottien kanssa ei pidä leikkiä. Ei varsinkaan älykkäiden robottien. Tuomiopäivä on se päivä kun annat tekoälylle vallan!

Kun mies sitten toi kotiin Neato-nimisen epäilyttävän näköisen laitoksen, pirskotin ympärilleni pyhää vettä ja toivoin robotin joutuvan siihen maailmankaikkeuden mustaan aukkoon, johon jännästi päätyvät monitoimi- ja leipäkoneet ihmisten elämästä. Ehkä ne menevät johonkin eri ulottuvuuteen, kuka tietää, mutta käytössä niitä ei ainakaan näy.

Kun olin turvallisesti parkissa divaanilla, mies käynnisti robotin. Se piti sellaista meteliä, että varmistuin sen olevan saatanasta. Julistin, että tuo laite ei pyöri täällä silloin kun olen paikalla eikä varsinkaan silloin kun en ole paikalla. Kumilamelleilla varustetun pohjaharjan pitäisi sopia kaikille lattiatyypeille, mutta äänestä päätellen lattia oli hyvää vauhtia menossa palasiksi ja Neato siirtymässä alakerran naapurin iloksi.

Mies vakuutti, että hänen työkaverinsa on kovasti kehunut omaa robottiaan, joka kuulemma siivoilee öisin alakerrassa kun talon väki nukkuu yläkerrassa. Olin varma että miehelle oli joko myyty virheellinen robotti tai hänen työkaverinsa oli puhunut sontaa.

Puhuin paljon mutta onneksi pieniä sanoja, sillä olen sittemmin joutunut syömään ne.

Minun ja Neaton suhde parani huomattavasti, kun kumilamelliharja vaihdettiin pehmeämpään. Nyt ei enää kuulosta siltä että robotti yrittää lattiasta läpi, vaan ääni on paljon vaimeampi kuin tavallisessa imurissa. Meteli on ehkä suunnilleen samaa tasoa kuin hiustenkuivaajassa. En tosin ole ihan varma koska minulla ei ole hiustenkuivaajaa.

Tuo robotti on yllättävän kiva. Meillä ei ole mitään hankalia karvalankamattoja joihin se jäisi kiinni eikä oikein muitakaan haasteita nyt kun mies asensi listat keittiön ja makuuhuoneen kynnyksiin. Neato puskee nyt yli kynnyksistäkin ja hoitaa ihan sujuvasti kaksi sileää ja hapsutonta mattoamme.

Imuteho on hyvä eli pölysäiliöön kertyy kyllä ihan kiitettävästi tavaraa joka kerta. Ihan pieniin koloihin ja nurkkiin Neato ei pääse, mutta vapaat alueet se vetää tarkasti ja suunnitelmallisesti. Sen konemainen logiikka minua kyllä ehkä eniten ihmetyttääkin.

Koko asunnon (vessaa ja vaatehuonetta lukuunottamatta) Neato käy läpi tunnissa. Se ei siis ole mitenkään supernopea, mutta ei sen tarvitsekaan olla. Kerran se jäi jumiin tv-tason alle eikä vapauduttuaan jaksanut siivota ihan loppuun asti. Hyytymisen uhatessa se menee itse telakkaansa latautumaan ja latauduttuaan jatkaa sitten omatoimisesti siivoamista. Ja huomatkaa: se jatkaa tarkalleen siitä mihin se jäi. Spooky!

Helmalakana oli liian pelottava, joten sängyn alle Neato uskaltaa vain jos helmalakana on muistettu nostaa ylös. Ja pöydän alta tulee tietysti siivottua paremmin jos tuolit on nostettu pöydän päälle. Pyykkitelineen kanssa tulee hiukan taistelua, mutta muuten meillä on mennyt hyvin.

Oikeastaan paremmin kuin hyvin: robotti-imurin tultua mies on ollut hyvin kiinnostunut siivouksesta. Hän huolehtii siitä, että Neaton on helppoa kulkea ja siivoilla. Ei tarvitse huomautella lattialla lojuvista vaatteista tai muista tavaroista, ne mies nostelee nyt ihan itse paikoilleen. Mies antaa niin paljon huomiota robotille, että saattaisin ryhtyä mustasukkaiseksi jos en itsekin tykkäisi siitä.

Eilen siivosimme tunnin verran yhdessä, Neato ja minä. Tyhjensin pyykkitelineen ja nostin tuolit pöydälle. Neato hoiti lattian ja minä pyyhin pölyt. Kuurasin myös vessan, koska sinne ei robotilla ole menemistä. Koska inhoan imurointia, Neato saa hoitaa ylläpitosiivouksen jatkossakin. Ehkä sitä jaksaa silloin tällöin itse imuroida listat ja ne nurkat, joihin robotti ei yllä.

Odottelen Tuomiopäivää puhtaassa kodissa.

5 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Ihana teksti, mulle tuli ihan sellainen olo, että joku symppis pikku-ukko rullaa sun apurina!

Tollanen vois olla kiva, kummeillani on robotti-imuri. Mietin vaan, mitä meidän otukset tykkäis... Imuria ne inhoaa, menevät karkuun, pelottava kapistus on myös läheisen omakotitalon pihassa kesäisin pyörivä robotti-ruohonleikkuri.

Nan kirjoitti...

Ai että, kun alkoi houkutella tuollainen kapistus :) Inhoan nimittäin imuroimista!

Hehkuvainen kirjoitti...

Menninkäinen: se on aika symppis :). Meillä kun läppäritkin nimetään, niin onko sitten ihme että omin voimin liikuskeleva robotti tuntuu jo kovin persoonalliselta tapaukselta...

Netissä on paljon kuvia kissoista, jotka istuvat robotti-imurien päällä, mutta kavereiden kissat eivät kuulemma ymmärtäneet kulkuvälineen hienoutta. Veikkaan, että robotti-imuri herättäisi koirissa vähintäänkin hämmennystä.

Nan: näin se robottien maailmanvalloitus etenee, ne ovat suunnitelleet tämän! Joka kotiin hankkiutuu yksi ja sitten ne hyökkäävät, kun sitä vähiten odotamme!!

Sanna kirjoitti...

Haha, vaikuttaa sympaattiselta otukselta :D

Hehkuvainen kirjoitti...

Koitin ottaa teille videokuvaakin todisteeksi, mutta koneeni ei jaksanut rouskuttaa sitä editoitavaksi. Joudutte siis luottamaan tässä nyt kertomaani ja muodostamaan käsityksenne tekstin perusteella. Vaan on se Neato oikeastikin sympaattisen oloinen :).