25.5.2014

Pikkubasilika


Muuton aikaan pikkubasilikan taimet olivat ihan pieniä, enkä ollut ollenkaan varma siitä että ne jäisivät henkiin. Mutta jäivät ne. Liian myöhäisestä koulinnasta ja liian tiiviiseen istuttamisesta huolimatta yrtti on viihtynyt keittiön ikkunalla oikein mainiosti.


Pikkubasilika on pienilehtinen ja siinä on voimakas tuoksu. Kasvutapa on pallomainen, tosin meillä taimet ehtivät venähtää liian pitkiksi ennen latvomista. Siemenpussin kyljessä sanottiin ettei pikkubasilikaa saisi päästää kukkimaan. Yleensä minulla ei mikään yrtti ole yrittänytkään kukkia, mutta tämäpä yritti ja yllätti:


En tiedä mitä kamalaa tuolle nyt mahtaa tapahtua kun se noin teki. Annan kukkien olla ja katson.

4 kommenttia:

Nan kirjoitti...

Olen monena kesänä yrittänyt kasvattaa basilikaa parvekkeella ja onnistuuhan se - kukkimiseen asti. Itselläni basilika alkaa kukkia tosi nopeasti ja sen jälkeen se vain hiipuu (eli kuolee) pois. Toivotaan siis parasta basilikasi suhteen.

Hehkuvainen kirjoitti...

No hui! Onneksi minulla on useampia kasveja kahdessa eri ruukussa. Jos annan yhden basilikan kukkia ja kuolla niin satoa saadaan silti :).

Alitsa kirjoitti...

Pikkubasilika (kiitos vain taimista) onkin tiivistettyä basilikan makua, todella pieni ja pippurinen. Maustevoita siitä väänsin pippurin ja sitruunamehun kanssa grillattujen maissien kyytipojaksi. Suosittelen!

Hehkuvainen kirjoitti...

Jos vain sitruunaa voisin ma nauttia, niin tuota reseptiä kyllä kokeilisin!