30.5.2014

Kohti järjestystä


En ehtinyt ennen muuttoa tehdä oikeastaan ollenkaan karsintaa vaatekaapin puolella, mutta nyt muuton jälkeen olen käynyt vaatekasojakin läpi oikein ajatuksen kanssa. Aiemmin kerroin kahdesta epäsopivasta paidasta, tällä viikolla kierrätykseen on poistunut muovikassillinen vaatteita.

En varsinaisesti pidä poistoista mitään kirjaa, mutta ajattelin antaa taas kaksi esimerkkiä siitä millaiset vaatteet ovat saaneet lähtötuomion. Kirjoittamisesta on hyötyä: näin jäsennän paremmin ne ajatusprosessit, joita vaatevaraston karsimiseen liittyy.

Villapaita
Paita oli hyvän värinen, kestävä ja lämmin. Mutta siinä oli liian pieni kaula-aukko, se oli täysin muodoton ja aivan liian paksu. Niin kylmä ei ole ollut, että olisi tarvinnut laittaa huonosti istuva ja kaulasta kuristava pusero päälle. Kiva väri ei pelasta, kun muuten paita tuntuu turhalta.

Hame
Kivan värinen, sopivan pituinen ja rento hame sopi kuminauhavyötärönsä ansiosta päälle myös mahaturvotuspäivinä. Mutta hame päästi valtavasti väriä jokaisessa pesussa. Vaatteita valitessa mieleen tuli aina pesun hankaluus ja hame jäi hyllyyn. Ei sitä tule käytettyä, se on tässä nyt vuosien mittaan jo nähty.

Molempien kohdalla voin todeta, että minulla on muita vaatteita, jotka toimivat paremmin tilanteissa joissa olen ajatellut tätä paitaa ja hametta käyttäväni. Tunnen itseni hiukan hölmöksi, kun olen pitänyt kaapissani jemmassa tällaisia vaatteita. Tilaa ei ole liikaa, se on käytettävä järkevästi.

Ei kommentteja: