6.4.2014

Voi koi


Mikä on ällöttävämpää kuin kylpyhuoneen lavuaarin hajulukon puhdistaminen? No ainakin se, kun putsaa sitä jonkun muun elämisen jäljiltä. Eto eto.

Eilen siivosimme uudella asunnolla oikein urakalla. Mies uurasti keittiössä ja minä hinkkasin kylpyhuoneessa. Tiedän kyllä että ajan kanssa vesi kovertaa vaikka kiveä, mutta ihmettelen silti kuinka vesi pääsi liruttelemaan lähes umpeen mönjäytyneestä lavuaarin rööristä läpi. Nyt virtaa hyvin, kun taistelin systeemin kuntoon.

Meillä oli hiukan eri näkemys asianmukaisesta loppusiivouksesta kuin lähteneellä vuokralaisella. Mutta ei tehrä siitä ny numeroo, koska minulla on joka tapauksessa tapana siivota ennen asettumista - tuntuu jotenkin paremmalta pesiytyä kun on käynyt joka nurkan läpi. Sillä tavoin minimoi ikävien yllätysten mahdollisuuden.

Vaikka kylläpä sitä joskus pääsee yllättymään omissakin nurkissa - ikävä kyllä.

Mikä on ällöttävämpää kuin se, että löytää vintiltä paljon kuolleita koiperhosia? Se, että löytää tavaroistaan eläviä koin toukkia. Eto eto osa 2 ja nolous osa 6873.

On meinaan ihan oma vika, että sellainen vintage-elukka kuin koi ilmaantui tavaroihini. Kaiken pahan alku ja juuri oli varmasti se kilo kakkaista lampaanvillaa, jonka lykkäsin hyllylle paperipussissa. Eipä tullut mieleenkään, että pussi alkaa kuhista, kun se ei ollut sitä tehnyt koskaan ennen. Oli se kuitenkin ehtinyt olla erinäisissä varastoissa jo pidemmän aikaa, mutta vasta täällä se heräsi eloon.

Villan heitin hittoon jo aikaa sitten, mutta näköjään jokunen ötökkä on selvinnyt hengissä. Ei selviä kauaa. Tunnen itseni nyt jotenkin hirmu huonoksi emännäksi, kun koi pääsi yllättämään. Eihän tällaista kehtaa sanoa kuin anonyymisti blogissa.

No, muuton vuoksi tulee onneksi katsottua kaikki tavarat läpi joka tapauksessa, eikä uudessa asunnossa saa olla lemmikkejä, joten kaikenlaiset toukat ja perhoset jätämme kyllä kyydistä.

4 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Miten muuten onkin, että miehet siivoaa aina keittiön ja naisille jää veski...?

Meillä omassa kodissa oli torakoita ja siitä kertoessa ei-anomuumisti ja omalla naamalla sai osakseen "hieman" outoja katseita tyyliin "siivottomat metsäläiset"...

Saako siellä teillä vierailla lemmikkejä vai tullaanko kylään vasta seuravaaan kämppään / ilman otuksia?

Anneli kirjoitti...

Tulee teillä nyt tehtyä niin hyvä kevätsiivo, että harva sellaista tekee.
Pian pääsette puhtautta kiiltävään kotiin.
Älä väsytä itseäsi ♥

Nan kirjoitti...

Olen ihan samanlainen, että muuttaessa on pakko siivota hyvin ja tarkastaa joka paikka. Kieltämättä nuo ötökkä ja lavuaarikokemukset ovat tosi yökköjä - hyh. Tosin voihan noita sattua kenelle tahansa. Talossa, jossa asun, on turkiskuoriaisia. Tuo on asia, joka täytyy poismuuttaessa huomioida. Minunkin pitäisi lavuaarin hajulukko putsata. Se on yllättäen ja suht nopeasti tukkeutunut, enää menee ihan pieni liru vettä ja myrkyt ei auta. En ymmärrä, miten pystyn tuohon koitokseen, kun en oikein kestä hajuja :x

Hehkuvainen kirjoitti...

Menninkäinen: hah, la cucaracha! Meillä mies itse asiassa pesee vessaa useammin kuin minä. Ehkä uudessa asunnossa minä pesen useammin, tiedä häntä. :) Kyllä kai meillä sentään vierailla saa lemmikitkin - uskoisin niin!

Anneli: huh huh mikä siivo! Meinaa hyytyä hiukan väkisinkin. Vaan nyt on evästä masussa eli jaksaa taas illan huiskia!

Nan: henkeä pidättäen tukoksen kimppuun! Turkiskuoriaiset ovatkin aika hankalia, koit saa sentään pois tuulettamalla, pesemällä ja harjaamalla, kun ne eivät ainakaan kovin herkästi pesi missään rakenteissa.