9.3.2014

Multasormi iskee jälleen


Muutamat kasvit kaipasivat kevätuudistusta joten huiskin pari tuntia keittiössä multaa ja kasvinkappaleita levitellen. (Kauhea siivo!) Täytynee tehdä hiukan lisää multahommia myöhemmin keväällä, nyt ei jaksanut ihan kaikkea. Eikä multakaan olisi riittänyt, pitää hakea sitä hiukan lisää.

Tänään jaoin kodinonnen kahtia. Teen puolikkaiden kanssa tiedettä: toinen puolikas sai jäädä alkuperäiseen ruukkuunsa pohjoisikkunalle, toisen puolikkaan laitoin altakasteluruukussa itäikkunalle. Kartoitan kodinonnelle optimaalisia elinolosuhteita ja parasta kastelutekniikkaa.

Rahapuun pikkuiset pistokkaat tökkäsin multaan ja toivon että ne innostuvat kasvamaan. Kiinanruusun uudistin rankalla kädellä. Heitin pois kaksi paksua runkoa ja tähtään nyt tiiviimpään kasvustoon usealla taimella. Anopinkieli oli alkanut retkottaa pahasti, joten siitä jätin meille vain kolmanneksen. Lisäksi heittelin itämään hiukan pikkubasilikan siemeniä.

Jännintä oli kuitenkin aloen kanssa. Joko ruukku oli haljennut jo pari kuukautta sitten kun kasvi kaatui, tai sitten aloe on halkaissut jossain vaiheessa itse ruukkunsa. Joka tapauksessa paketti on nököttänyt kasassa ihan ehjänä kunnes tänään kannoin sen keittiön pöydälle. Kops. Ei edes kantaessa antanut merkkiä siitä että jokin olisi pielessä, huomasin tämän vasta kun käänsin kasvia pöydällä.


Juuripaakku oli niin tiiviisti kiinni, että ruukku piti vasaroida palasiksi. Jaoin kasvin ronskisti kahtia ja istutin uudestaan kahteen ruukkuun. Nyt on taas tilaa. Aloe on viihtynyt hyvin meillä ja toivon sen viihtyvän jatkossakin. En yllättyisi jos se kuolisi jakamisen jälkeen ainakin osittain, sillä melkoisen sätkyn se varmasti sai.

Ai niin. Ruukutin myös enkelinsiiven, joka on ollut juurtumassa jo ehkä puolitoista vuotta. Hyvät juuret sillä kyllä jo oli.

3 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Mulla on vuosi sitten ostettu fiikus elossa ja äidin tuoma orkidea (!). Hyasintista en tiedä onko se elossa vai näytteleekö se elävää mutta sen aion laittaa testinä takapihan multaan, kun yöt hieman lämpenevät ja maa pehmenee sen verran, että sille saa kuopan aikaan.

Nan kirjoitti...

Sama puuha pitäisi aloittaa, ihan mukavaa. Jotenkin on vaikea käsittää, että on kevät, kun ei talveakaan ollut. Mitähän siemeniä laittaisi multaan? Nämä ovat mukavia pohdintoja :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Menninkäinen: jotkut kasvit näyttelevät yllättävän pitkään elävää. Sitten yht'äkkiä jonain päivänä huomaa että tämähän onkin ihan vainaa. Täällä tuli takatalvi, joten jos joku ehti viedä omat kasvinsa pihalle, ne saivat nyt lumikylvyn.

Nan: voin suositella pikkubasilikaa ainakin itävyytensä vuoksi - alle viikko kylvöstä ja meillä näkyy jo pienen pieniä taimia O_o.