2.3.2014

Liukasta laskiaista!


Kuvittelin viettäväni lötkön sunnuntain värikyniä teroittaen, mutta sitten lähdinkin puolen tunnin varoitusajalla suoraan aamiaiselta laskettelemaan. Poikkeuksellisen urheiluhenkistä, sillä en ole koskaan aiemmin oikeasti lasketellut.

Kaverikyyti vei Sappeen rinteille, joissa oli mukavasti lunta. Arvelin ensin että kykenen ehkä juuri ja juuri pulkkamäkeen, mutta sitten meninkin välinevuokraamon kautta suoraan rinteeseen. Monot tuntuivat hirvittävän kömpelöiltä (olen viimeksi kävellyt portaita yhtä vaikeasti luultavasti kahden vanhana), sukset olivat täysin hallitsemattomat ja arvelen että kypärässä oli joku tasapainoaistiin heikentävästi vaikuttava koje.

En uskaltanut isoimpiin mäkiin, mutta kaatuilin reippaasti helpoissa ja yhdessä keskivaikeassakin rinteessä. Pyllähdykset kävivät enemmän egon kuin kropan päälle, onneksi mitään suurempia onnettomuuksia ei sattunut. Enkä kaatunut hisseissä, vaikka menin niillä monta kertaa! Niin ja pari kertaa pääsin alas asti kaatumatta matkan varrella, se on mainittava suurella ylpeydellä.

Pari tuntia jaksoi tottumaton laskea, sitten alkoi olla jalat jo niin vetkuina ettei suksittelusta tullut mitään. Siirryin suosiolla kahvion puolelle neulomaan hetkeksi, kun muu porukka viiletti vielä rinteissä. Nyt kärsin kevyestä raitisilmamyrkytyksestä ja huomenna luultavasti sellaisesta jalkatärinästä, ettei kävelystä tule mitään.

3 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Siistiä! Lapissakin käynyt yhden jos kaksikin kertaa enkä ole ikinä lasketellu...

Kivalta se näyttää, kai sitä vois joskus kokeilla. "Kyl mäkin lasken jos Nappi laskee!" :)

Onhan sitä kakarana käyty lähiseutujen pelloilla "laskettelemassa" kevään hankikantojen aikaan! Halpaa huvia mutta itse joutuu aina kipuamaan takas mäen päälle...

Vivi Vinna kirjoitti...

Minä olen lasketellut kerran elämässäni, mutta muistaakseni se oli ihan kivaa. :) Tosin piti tehdä aikamoinen taival laskettelupaikalle. Hiihto, luistelu ja lumikenkäily on miun mieleen. :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Menninkäinen: kun toiset tekee, niin se näyttää helpolta ja kivalta... karu totuus paljastui kun sai itselleen sukset jalkaan. :P Hissit on hyvä keksintö!

Vivi Vinna: lumikenkäilyä en ole koskaan päässyt kokeilemaan, ehkä joskus sitäkin sitten :).