1.1.2014

Puhtoista


Tein joulumuistamisiksi myös saippuaa valmismassasta. Maidonvalkea valmismassa oli kaunista sellaisenaankin, lisäsin vain laventelin eteeristä öljyä ja pienen kuvion keskelle.


Kuviot tein laittamalla saippuamuotin pohjalle lumihiutaleleimasimet (niitä sellaisia litteitä ja läpinäkyviä, joita käytetään akryylipalan kanssa). Siihen sitten vain sulatettu massa päälle ja meillä on kuvioituja saippuoita.

Tein kahdeksan saippuapalaa: neljä valkoista ja neljä kahvinporoilla maustettua. Toivon että hienoksi jauhetulla kahvilla on kevyesti kuoriva vaikutus - tosin puruja lurahti massaan ehkä hiukan liikaa ja toiset saippuat ovat nyt ruskeampia (ja kuorivampia) kuin olin ajatellut.


Pakkasin saippuat kelmuun (ei mikään esteettinen ratkaisu, mutta koin sen tarpeelliseksi), jokaiseen pakettiin yksi valkea ja yksi ruskeampi saippua. Kahvisaippuoihin tuli limetin eteeristä öljyä ja jompiin kumpiin myös eukalyptuksen eteeristä öljyä, mutten enää muista kumpiin.

7 kommenttia:

Mrs.Marple kirjoitti...

Oi kuinka nättejä nuo leimasimella kuvioidut saippuat!

Ite vaan maitopurkkiin laitoin jähmettymään kun saippuaa tein, leikkelin siitä sitten sopivia palasia. Ja kun laitoin toiseen pähkinänkuorta ja toiseen mansikansiemeniä, niin leikkasin vähän sitä laskeumapintaakin siistemmäksi. Pitänee ensi jouluna tehdä jotain kuviollista.

Hehkuvainen kirjoitti...

Maitopurkki O_o. Miksi minä en ole tajunnut tuota, maitopurkkihan on kerrassaan nerokas muotti. Minkä pähkinän kuoria laitoit? Pesupähkinän ;D?

Mrs.Marple kirjoitti...

Ostin saksanpähkinänkuorijauhetta Pienestä Tuoksukaupasta.
Kävisihän sitä jos itsekin murskaisi ylijäävät pähkinänkuoret hienoksi.

Ja pesupähkinäjauhe - hieno idea!
Putsais kaksinverroin :D

(ja pakko tunnustaa, eräs ystäväni on varsinainen saippuaguru - keittää lipeästä kun minä vain sulatan valmista massaa - neuvoi tämän kun yritin metsästää sopivia silikonimuotteja)

Mrs.Marple kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Mrs.Marple kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Mrs.Marple kirjoitti...

Onnistuin painamaan "Julkaise kommentti" nappulaa vahingossa kolmesti yhdellä kerralla.
Ohohupsis ja anteeksi.

Hehkuvainen kirjoitti...

Mahtava temppu :D!

Ehkä minäkin joskus uskaltaudun kokeilemaan lipeähommia. Tai sitten en, kun tuo valmiin massan kanssa pelaaminen on turvallisempaa ja helpompaa.