6.1.2014

Haastevaate nro 2


Kun lähden talvella ulos, vedän ylleni lähes poikkeuksetta Reiman takin. Se on lasten mallistosta ja lasten kokoa, mutta mitä sitten. Se on myös yksi parhaista talvitakeistani ikinä: lämmin, kosteutta kestävä, kivan näköinen, käytännöllinen ja yhden talven jokapäiväisen käytön jälkeen edelleen kuin uusi.

Arvaan että lähivaatehaasteessa oli ideana kuvata koko vaate, eikä pelkästään lappuja, mutta nyt saatte pelkkiä lappuja.


Kaikki Reima Oy:n tuotteet suunnitellaan Suomessa. Kankaanpäässä sijaitsevalla tehtaalla kaavoitetaan mallit ja tehdään uusien tuotteiden ja materiaalien käyttö- ja laboratoriotestaukset. Mutta sekä vaatteet että jalkineet valmistetaan Kauko-Idässä, etupäässä Kiinassa. Nämä tiedot löytyivät Reiman omilta sivuilta.


Yritys kertoo sivuillaan myös olevansa kansainvälisen BSCI:n jäsen.

"BSCI:n tavoitteena on taata työolosuhteiden laatu kansainvälisessä alihankinnassa. Tehtaiden toiminta tutkitaan ja arvioidaan, jotta voidaan varmistua mm. työaikojen, työturvallisuuden ja palkkatason asianmukaisuudesta. Samalla vahvistetaan myös, ettei lapsi- ja pakkotyövoimaa käytetä. BSCI:n osoittama puolueeton ulkopuolinen auditoija haastattelee tehtaan johdon ja tutkii työolot pistokokein."

Kuulostaa hienolta, mutta lukisin sivuilta mieluusti myös auditoinnin tuloksen, ettei vain olisi samaa sarjaa kuin Marimekolla...

3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Ei vitsi, mä en voisi toteuttaa tällaista haastetta kun en omista varmaan yhtä ainoaa Suomessa tehtyä vaatetta... Aloin nyt vasta ajattelemaan koko asiaa. Tästäkin riittäisi postailtavaa siis :D

t. "Made in Bangladesh"

Laura Kohta kirjoitti...

Mahtavaa, haaste täyttää tarkoitustaan. :) Oikeasti, tavoite on just laittaa ajatuksia liikkeelle aivoissa. Areenassa on muuten parhaillaan dokumentti aiheesta. http://areena.yle.fi/tv/2099486

Hehkuvainen kirjoitti...

Sanna: etkö edes yhtiäkään mummon tai muun kutomia villasukkia/lapasia? Ja tässä aiheessa on mietittävää paljon, ja varmasti postattavaakin.

Laura: katsottiin tuo dokkari. Ei mitenkään piristävä, mutta suosittelen kaikille silti (tai juuri siksi).