16.11.2013

Kehitys kehittyy


Onko teidän työpaikoillanne käyty kehityskeskusteluja? Oletteko itse olleet mukana kehityskeskusteluissa? Kuinka ne ovat sujuneet ja onko niiden seurauksena oikeasti tapahtunut kehitystä? Ovatko kehityskeskustelut mielestänne tärkeitä?

Minulla oli eilen elämäni ensimmäinen kehityskeskustelu. En siis oikein voi verrata mihinkään, mutta mielestäni minulla ja pomollani oli oikein hyvä keskustelu. Ei mitään hätäistä viisiminuuttista, vaan puolitoista tuntia siinä meni tärkeiden asioiden äärellä.

Olin saanut kysymyslomakkeen täyteltäväksi ja paneuduin vastailuun ihan tosissani. Lisäksi teimme keskiviikkona koulussa SWOT-analyysin miettien omia asiakaspalvelutaitojamme. Otin taulukon mukaan keskusteluun ja siitä irtosikin paljon juttua, eli olipa oikeasti hyötyä iltakoulussa istumisesta.

Pomo tuntui aidosti kiinnostuneelta kuulemaan ajatuksiani. Ja tuntui siltä että voin ihan rehellisesti kertoilla tuntemuksiani, sekä positiivisia että negatiivisia.

Iso osa varsinaisesta kehittymisestä jää toki minun kontolleni, sillä pomoni ei voi kaataa tietoa päähäni eikä hän voi muuttaa minua vähemmän stressaavaksi yksilöksi. Mutta hän oli valmis auttamaan jos keksin mitä tarvitsen päästäkseni tavoitteisiini. Koulutukseeni hän panostaa mielellään ja on tukena tehtävien suunnittelussa niin ettei työ muodostu liian kuormittavaksi.

Itse en asiaa ottanut esille, mutta pomoni halusi puhua myös palkastani. Hän sanoi että olen ansainnut korotuksen ja sen toki hyväksyin siltä istumalta.

Keskustelusta jäi oikein hyvä mieli, mukava siirtyä viikonloppuun näissä tunnelmissa.

4 kommenttia:

Salla kirjoitti...

KeKeissä on istuskeltu ja meillä ne on vähän mitäänsanomattomia, turhia voisi sanoa. Samat kysymykset saa samat vastaukset vuodesta toiseen...

Onnittelut palkankorotuksesta!

Zepa kirjoitti...

Vaihtoehto:
http://cio.idg.se/2.1782/1.505305/it-chefen-som-sager-nej-till-utvecklingssamtal

Voi puhua muulloinkin!

HootHoot kirjoitti...

Välillä on kuullut ettei noista keskusteluista ole hyötyä. Hyvä että sinulle oli! Ja onnea palkankorotuksesta! :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Korotuksen suuruudesta ei olla vielä puhuttu. Saapi nähdä tuleeko senttejä vai ihan euroja. Mutta kiva se silti on ^_^.

Salla: turhalta tuntuva KeKe on kyllä turhista turhin. Ei semmoisesta mitään saa irti kukaan :(.

Zepa: toki, ja meillä saakin. Joko kuukausipalavereissa tai ihan koska vaan mieleen tulee puhua.

HootHoot: no sen verran oli hyötyä, että tuntui hyvältä jutella. Onko sitten muuta hyötyä, sitä ei vielä tiedä. Mutta eiköhän sekin ole ihan hyödyllistä, että on keskusteltu ja pistetty ideoiden siemeniä muhimaan :).