19.9.2013

Pussilakanoita


Kuinkahan monta pussilakanasettiä keskimääräisellä lapsettomalla pariskunnalla on?

Meillä on neljä sellaista settiä, johon kuuluu kaksi pussilakanaa ja kaksi tyynyliinaa. Kaksi settiä on aktiivikäytössä ja kaksi majailee vintillä. Välillä sitten vaihdetaan, niin että käytössä olleet siirtyvät vintille ja vintillä muhineet otetaan käyttöön.

Ja melkein on kuulkaa kuin uudet saisi! Kyllähän sen muistaa millaiset lakanat vinttiin vei vuosi sitten, mutta vaihtelu virkistää silti kummasti. Kun kierrättää lakanoita tällä tavalla, ei niihin ehdi liiaksi kyllästyä.

Kuinka usein ihmiset ostavat uusia pussilakanoita? Kymmenen vai viiden vuoden välein? Joka vuosi? Ostaako joku useita settejä vuodessa?

Nykyiset liinavaatteemme tuntuvat olevan melko hyvää tekoa. Luulen, että uusi setti tarvitsee ostaa suunnilleen kerran kymmenessä vuodessa. Tai ehkä harvemmin, sillä vanhin pussilakanaparimme taitaa olla jo kymmenisen vuotta vanha, eikä siinä ole mitään hiutumisen merkkejä.

Seuraavaksi haluaisin kyllä kokeilla pellavaisia pussilakanoita ja tyynyliinoja. Onneksi ei ole kiire ostaa, voi harkita hankintaa ainakin seuraavat viisi vuotta.

5 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Meilläkin taitaa olla 4 kahden tyynyliinan ja pussilakanan settiä. Sitten muutamia "parittomia"...

Mutta kenellä muulla on koiralle omat tyynyliinat? ;)

Anneli kirjoitti...

Minulla on .... en kehtaa edes sanoa kuinka monet. Mutta onhan kaksi paikkaa, mökillä omat ja kotona omat.
Vaihtelu virkistää :)

Korppisusi kirjoitti...

Meillä on neljä isoa settiä (yksi pussilakana ja kaksi tyynynliinaa) rotaatiossa ja yksi setti vielä avaamatta. Niitten lisäksi on kaapissa tosi paljon pienempiä pussilakanoita jotka eivät ole käytössä koska meillä on yksi iso yhteinen täkki.

Mustikkamaa kirjoitti...

Mulla on sinkkutaloudessa kahden settejä kolme kappaletta plus neljä aluslakanaa :P. Onko ehkä liikaa? Vaihtelua silti kaipaisin...

Ja sitten koirille on myös omat patjat, aluslakanat, tyynyt ja tyynyliinat (terkkuja ekalle kommentoijalle)... ;)

Hehkuvainen kirjoitti...

Salla: on meilläkin joitakin yksinäisiä tyynyliinoja ja tietysti lakanoita. Ja mun työkaverilla on koirilleen kyllä koko setti: ulkomailta ostetut sängyt, leopardikuvioiset (!) lakanat, Burberryn takit ja timangikaulapannat... tosi on.

Anneli: kaksi paikkaa kun on, niin kai sitä nyt tarttee vähän enemmän liinavaatetta. Ei aina jaksa roudata mukanakaan.

Korppisusi: meillä on jemmassa tuplaleveä peitto, se on aika ihqu. Mutta mää nukun niin herkästi, että yhteisen peiton alla heräilen jatkuvasti siihen että mies kääntyillessään kähveltää peittoa. :D

Mustikkamaa: ei kai se nyt liikaa ole :). Kunhan kaappeihin mahtuu ja tuntuu mukavalta, niin sehän se lie sopiva määrä.