11.9.2013

Opintielle


Aloitan ensi viikolla koulun. Taas. Tällä kertaa oppisopimuskoulutuksen, sitä en olekaan vielä koskaan kokeillut.

Lähden suorittamaan taloushallinnon ammattitutkintoa. Moni on kysynyt että miten se eroaa merkonomin tutkinnosta, jonka suoritin pari vuotta sitten. En ole vielä oikein osannut vastata. Mutta merkonomin tutkinto on liiketalouden perustutkinto, se ei ole ammattitutkinto. Taloushallinnon ammattitutkintoa voi lähteä tavoittelemaan, kun on alla perustutkinto ja työkokemusta taloushallinnon tehtävistä.

Pomo minulle tästä koulutuksesta vinkkasi ja hän tätä ehdotti. Minulle sopii kyllä, vaikka hiukan jännittääkin se että kuinka paljon lisätöitä opiskelu teettää. Oppisopimuksen ideahan on kuitenkin se että työtä tehdään normaalisti ja siinä sivussa opitaan, joten tämä on ehkä oikeasti inhimillisin koulutusmuoto kokopäivätyössä käyvälle. On hiukan eri asia opiskella työn ohessa kuin opiskella työssä.

Tulevaisuus sen sitten näyttää, millaista se on. Mutta nyt kuvittelen että teen ihan entiseen tapaan töitä, mutta niitä töitäni tullaan vain arvioimaan eri tavalla kuin nyt. Muutaman kuukauden välein pitää käydä ohjaavan kollegan kanssa arviointikeskustelu ja pitää koota tehdyistä töistä jonkinlaista materiaalikansiota. Lähiopetuspäiviä on muutama kuukaudessa. Ohjaavan opettajan kanssa tehdään henkilökohtainen opintosuunnitelma, jossa huomioidaan aiemmat opinnot ja nykyiset taidot. Jotakin voi saada hyväksiluettua, aika monta asiaa joutuu varmasti opettelemaan ihan uutena.

Sitähän se pomo pitkään mietti, että mahtaakohan tämä koulutus olla minulle riittävän haastava. Minulla ei ole ollenkaan samansuuntaisia huolia. Eikä minua haittaa ollenkaan jos kerrataan jo kerran opittua, on meinaan unohtuneet aika sujuvasti ne asiat joita ei töissä tarvitse päivittäin muistaa.

Ilmassa on syksyn ja koulun alun tuoksua.

7 kommenttia:

Korppisusi kirjoitti...

Onneksi olkoon opiskelupaikasta!

Nan kirjoitti...

Onnea ja iloa opintoihisi! :) Tuo on varmasti kiva juttu, oppii uutta ja tuo vaihtelua. Minusta oppisopimus on tosi hyvä ja kiinnostava opiskelumuoto, minuakin kiinnostaisi.

Salla kirjoitti...

Kuulostaa kätevältä! Hyvää koulun alkua siis!

Anneli kirjoitti...

Oppisopimuskoulutus on mahtavan hyvä juttu. Minäkin aikanaan sitä käytin ja meni siinä työn ohessa.
Mukavaa opiskelua ja nyt viikonloppua ♥

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos kaikille! Ohjaava opettaja on itse asiassa tuttu merkonomiopinnoista, joten yhteistyö sujuu varmasti ihan mukavasti. Jännää on!

HootHoot kirjoitti...

Vai opintielle! Onnea ja tsemppiä opintoihin, selviät varmasti hienosti! :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos kiitos, eilen olikin jo ensimmäinen koulupäivä. Jännää oli, ensi kuussa uudestaan!