9.5.2013

Öky öky


Helsingin Sanomien uutisen mukaan 20 000 euron lainoja häiden järjestämiseen ei enää haeta entiseen tahtiin. Niitä ilmeisesti kuitenkin vielä haetaan jonkin verran, samoin kuin pienempiä (5000-10 000 euroa) häälainoja. Uutisen mukaan pääkaupunkiseudulla lainaa hakevat useammin vanhemmat kuin hääparit itse.

Vaikka tänään on ollut muutakin puuhasteltavaa, käytinpä oikein hetken tämän asian taivastelemiseen. Kyllä saisi meikäläisellä päässä vinksahtaa melkomoisen pahasti, että marssisin pankkiin kysymään 20 000 euron lainaa häiden järkkäämiseen. Ihan älytön summa! Puolet pienempikin laina on sellainen, että johan keskivertopari on ehtinyt erota ennen kuin se on maksettu takaisin. Uskon vakaasti että ikimuistoiset, ihanat ja kaikin puolin onnistuneet hääjuhlat voi järjestää halvemmallakin.

Ymmärrykseni on selkeästi rajallinen, sillä en myöskään voi käsittää sitä että jotkut vanhemmat ottavat kymppitonnin lainan maksaakseen lapsensa hääjuhlat. En ymmärrä vanhempia jotka tekevät niin enkä lapsia jotka sallivat vanhempiensa tehdä niin.

Missä on järki, missä on kohtuus?

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Laitetaan kalliilla naimisiin, eivät kehtaa heti erota?

Anneli kirjoitti...

Ihan saa mieltä olen !
En ymmärrä tuollaista.
Varmaan on moni pari ehtinyt erota, ja sitten maksellaan vielä hääkuluja !

Mukavaa loppuviikkoa ♥

Päivänsäde kirjoitti...

Vähän outoa. Eikö sitä nyt voi säästää tuonkin (5-10 tonnia) summan, ei luulis kahdelta vievän kovin montaa kuukautta/vuotta vai onko naimisiin sitte niin hätä ja hoppu? Ja tosiaan edullisestikin saa kivat häät.

Nan kirjoitti...

Olin myös hämmästynyt noista summista. Noinko paljon ihmiset ovat valmiita maksamaan yhdestä päivästä ja sitä edeltävistä stressaavista kuukausista? En oikein ymmärrä sitä kuukausien stressaamistakaan ennen häitä. Kyllä halvemmallakin saa kivat häät, taatusti.

Mustikkamaa kirjoitti...

Ihan älytöntä! Halvemmallakin saa varmasti ikimuistoiset häät. Itse haaveilen siitä että voin vain karata naimisiin sen kummempaa hulabaloota ;D. (Outo nainen.)

Hehkuvainen kirjoitti...

Ei, ei tätä tosiaan voi ymmärtää. Sen sijaan ymmärrän sen, että haluaa häät ilman hulabaloota :).