30.5.2013

Muistoja menneisyydestä osa 4


Nyt olen oikeastaan käynyt aika tarkasti läpi sen osan menneisyydestäni, joka oli monen vuoden ajan pakattuna laatikoihin vintille. Pölyistä hommaa se on ollut. Rankalla kädellä tehty karsinta tuntuu hyvältä, pienentyneen tavaramäärän voi joskus myöhemmin käydä läpi oikein yksityiskohtaisesti ja ajatuksen kanssa.

Minulla oli tallessa kaikki lukioaikaiset muistiinpanot. Ei ole enää. Muistiinpanot olivat todiste siitä että olen ollut joskus ihan älyttömän fiksu, mutta samalla kurja muistutus siitä että kyllä se yleistietämyksen huippukausi taisi tosiaan jäädä taakse jo kauan aikaa sitten. On ikävää huomata tyhmentyneensä.

Olen kirjoittanut koulussa ihan sujuvaa ruotsia. Ihan koko sivun mittaisia aineita, kun nyt kykenen auttavasti sanomaan hej och tack. Biologian kokeissa olin esseevastauksiin runoillut pitkät ja yksityiskohtaiset tarinat solujen rakenteesta ja geeniteknologiasta. Nyt en suoraan sanottuna ymmärtänyt joitakin kirjoittamiani lauseita.

Lukio-Hehku voittaisi nyky-Hehkun minkä tahansa aihepiirin tietovisassa ihan koska tahansa. Tässä vähän päälle kolmikymppisenä ei ehkä voi vielä puhua siitä kuuluisasta iän tuomasta viisaudesta, jolla voisi kompensoida muun viisauden vähenemistä. Haluaisin silti ajatella, että nyky-Hehku on jollain tapaa jalostuneempi versio minusta vaikkei enää osaakaan luetella sijamuotoja.

Laaja-alainen tietämys on ehkä unohtunut, mutta onhan tässä opittu uusiakin asioita. Osaan esimerkiksi tunnistaa syöntikypsän mangon. Ennen en osannut. Sopivasti kypsästä mangosta on ollut minulle viime aikoina suoraan sanottuna enemmän iloa ja hyötyä kuin kemiallisten kaavojen osaamisesta, joten ehkä näin on hyvä.

3 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Minä sain kyllä hyvät iltanaurut :)
Vai olet sinä "tyhmentynyt", en usko muistisi vaan on huonontunut !!!

Hanni kirjoitti...

Ootas kun tulet tähän ikään :) (kaikki kolmekymppiset inhoavat kun niille sanoo näin :)) ja hädintuskin muistat joskus käyneesi lukiota.. Siis ihan hukkaan mennyttä työtä kaikki. :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Anneli: ai etten olisikaan tyhmentynyt vaan pelkästään varhaisen dementian riivaama O_o? No sepä helpotti :D.

Hanni: pitää siis jatkossa tehdä vain sellaisia asioita, jotka varmasti muistaa loppuikänsä - siinäkin tapauksessa että eläisi todella pitkään! ;)