1.4.2013

Back online


Netti toimii taas. Tai toimi se tässä välissäkin, mutta päätin leikkiä ettei toimisi. Tai tänään se ei taas aamulla oikeastikaan toiminut, joten ei tarvinnut leikkiä. Mutta juuri nyt näyttää toimivan, joten voin esitellä värkkäyksiä.

Kaupasta tarttui mukaan Novitan uutuuslankaa kun tuli hinku neuloa rättejä. Väritkin olivat kivasti hempeän keväisiä.


Tuo lanka oli kyllä tosi miellyttävää neulottavaa. Koostumus on puolet bambua ja puolet puuvillaa, joten oletan sen toimivan hyvin tiskirätissä. En ole vielä testannut, mutta puuvillaiset rätit ovat olleet meillä menestys eikä bambu varmasti lankaa ainakaan huononna. Netti on pullollaan ohjeita neulottuihin rätteihin. Kokeilinkin muutamia ohjeita, mutta niistä ei sitten tullutkaan kivoja. Lisäksi minulla on sellainen vamma, että halusin rättien olevan molemmilta puolilta samanlaiset, joten päädyin sitten lopulta tekemään rätit oman pään mukaan.


Yhdestä kerästä tuli kolme pienikokoista rättiä (tai melkein, yhdestä sinisestä jouduin jättämään nirkkoreunan pois). Ovat kevyitä ja mukavia käsitellä ainakin kuivina. Ai niin, melkein jäi tärkein sanomatta! Opettelin näitä tehdessä ihan uuden tekniikan eli silmukoiden luomisen neulomalla. Hidasta, mutta hyödykästä, koska muuten luodessa meinaa jäädä alkuun tyhmä häntä eli lankaa menee hukkaan. Nyt ei mennyt.

5 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Kylläpä on kauniita rättejä ja väreiltäänkin niin keväisiä.

Mukavaa alkanutta huhtikuuta ♥

Villikissa kirjoitti...

Onpas hienoja rättejä.

Meillä käytetään nykyisin ainoastaan näitä itsetehtyjä rättejä ja hyvin toimii. Saa pidettyä puhtaina kun kaataa kuumaa vettä rätin päälle, vaikka teeveden loput. En muista ihan tarkkaan mistä langasta olen tehnyt mutta epäilen että oli Novitan bambua, sitä vanhempaa tuotantoa. Tuo kestää kuuman veden mutta en uskalla luvata miten toimii sinun lankasi kanssa.

Hehkuvainen kirjoitti...

Anneli: jotenkin houkutteli nuo hempeät pastellisävyt, iski joku lällykkäkohtaus :D.

Villikissa: Novita lupaa langan kestävän 60 asteen konepesun, mutta melkeinpä luulisin etteivät rätit menisi miksikään vaikka kastaisi kiehuvaan veteen. Kestorättien ystävä olen minäkin, en enää pois vaihtaisi :).

Anonyymi kirjoitti...

Hei, olen käyttänyt bambu-puuvillasta virkattua tiskirättiä nyt jo useamman kuukauden. Puhdistukseksi aina välillä tiskikone pesu samalla kun tiskitkin siellä on tai muun pyykin kanssa koneeseen. On kestävä ja ei haise. Hienot reunat sinun räteissä.. kade.. nirkot eivät nimittäin tällä onnistu ..

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos kehuista! :) Itse en ole ihan täysin tyytyväinen tuohon reunaan, mutta on se kivempi nirkoilla kuin ilman. Minä olen aina pessyt rättini pyykkikoneessa ja se tuntuu toimivan hyvin.