10.3.2013

Positiivis-optimistinen mieli


Tänään minulle selvisi vihdoinkin syy mieheni kaiken kestävään positiivisuuteen ja hyväntuulisuuteen. Syy on niin naurettavan yksinkertainen että ihmettelen miten en sitä aiemmin keksinyt: mies ei pysty vetämään suupieliään alaspäin. Ei pysty vaikka yrittää.

Paras ja totisinkin yritys päättyi siihen että suu oli tasainen viiva. Jos miehen suupieliä vetää käsin alaspäin, ne ponnahtavat välittömästi takaisin ylös. Minä sen sijaan saan suupieleni niin alas että näytän vihikoiralta. Mies arveli että hänen mutristelulihaksensa ovat surkastuneet. Ehkäpä niin!

Aivot ovat siitä hauska elin, että niitä on helppo narrata. Tutkimusten mukaan feikattukin hymy toimii; kun vedät suupielesi hymyyn, aivot luulevat että sinulla on hyvä olla ja vahvistavat tätä illuusiota. Koska miehen huulet eivät taivu mutruiluun, on hänellä varmaan päässänsä sellainen hyvä pössis koko ajan! Helppoakos sitä sitten on olla alvariinsa positiivinen, kun aivot viestittävät että kivaa on.

Loistoteoria, eikö vain? Eipä sitten muuta kuin kehittelemään masennuksen poistavaa suupielienvenytyskojeistoa.

5 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Ai mutrustelulihakset.... ?
Taitaa sellaiset minullakin olla ja usein ne vetää alaspäin :)

Salla kirjoitti...

Hih, just eilen iltalenkillä mietittiin, että jos molemmille pitäis valita yksi asteikolta "pessimisti - realisti - optimisti", niin toinen meistä olisi realisti ja toinen optimisti.
Luulen, että tiedät, kumpi on kumpi! =)

Hehkuvainen kirjoitti...

Anneli: vaikea kuvitella että sinulta löytyisi mutrustelulihakset. Ainakaan blogissa niitä ei kovin usein näy käytössä :P.

Salla: ;) Minusta löytyy kaikkia noita, mutta harvoin onnistun olemaan niin optimistinen kuin mies. Pessimistisyys sen sijaan onnistuu oikein mainiosti. Luulen että minua pukee parhaiten varautunut realismi :P.

Anonyymi kirjoitti...

Ajattelin raapustaa tänne pitkästä aikaa puumerkkini, kun en meileihinkään saa näemmä ikinä vastattua (anteeks, anteeks, anteeks). Mitä mainiointa kevättä sulle, teille! :)

- ipo

Hehkuvainen kirjoitti...

Oi, pienikin merkki on kiva ^_^. Ihanaa kevättä teillekin sinne!