3.2.2013

Pölytystä


Huonepölyallergikot pysykööt kaukana! Täällä on meinaan pöllytelty ja myllätty siihen malliin ettei varmaan yksikään pölyhiukkanen makaa siinä missä makasi vielä perjantaina. Olisikohan valon määrä lisääntynyt vai imeytyvätkö nauttimani vitamiinit aiempaa paremmin, kun yllättäen on ollut virtaa rymsteerata oikein urakalla...? No, kun inspis iskee niin minuahan ei sitten pidättele mikään.

Eilen rakensimme meille sohvapöydän. Siis rakensimme ihan alusta asti, eli Bauhausin setä leikkasi meille sekavaneria sopiviin mittoihin ja sitten naulattiin, ruuvattiin, hiottiin ja maalattiin. Pöytä on tänään vielä saanut vähän lisää maalia eikä ole ihan vielä kuvauskunnossa, mutta esitellään se sitten myöhemmin kuvien kera.

Ja vaikka omakehu vähän haisisikin, sanon silti että minä ja mies olemme kyllä aika mahtava työpari! Huonekalujen suunnittelut ja rakentelut (sekä valmiiden pakettiratkaisujen kasaukset) hoituvat ripeästi ja ilman kahinoita. Tiimityö toimii ja sitä on nyt tässä jonkin verran tarvittukin kun on pistetty pölyt liikkeelle.

Lipasto muutti makuuhuoneesta olohuoneeseen. Nyt lipaston laatikot mahtuvat aukeamaan kokonaan, eikä yöpöytä ole edessä. Olohuoneen vitriinikaappi siirtyi makuuhuoneeseen lipaston tilalle. Koska se on lipastoa pienempi, saatiin yöpöydät ja sänky siirrettyä hiukan keskemmälle huonetta niin että vaatekaapin ovi mahtuu vihdoin aukeamaan kunnolla.

Yksi pätkä olohuoneen Lundia-hyllyä lähti vintille ja kaksi muuta hyllymodulia vaihtoi keskenään paikkaa. Lautapelit muuttivat ikkunan eteen ja DVD-levyt kirjahyllyyn lautapelien tilalle. Yksistään tuon lipaston siirtäminen oli aika urakka, kun kaikki kolme laatikkoa piti tyhjentää ja täyttää siirron jälkeen uudestaan. Niin ja tietysti imurin ja rätin avulla vapauttaa muutaman vuoden pölylaskeumasta. Melkein kaikki kukat etsivät vielä paikkaansa, niitä varmasti järkyttää tällainen show.

Nyt meinaa meno hyytyä, kun kaikki suuret muutokset on tehty. Ruuvien vääntäminen ja kaappien kanssa bodaus on hauskaa mutta kuluttavaa puuhaa, joten taidan loppupäivän keskittyä pieneen pipertämiseen.

Ei kommentteja: