10.2.2013

Onnenpossu


Minullapa kävi viikko sitten mäihä, kun voitin MouMoun blogiarvonnassa tabletin! En ollut uskoa silmiäni, kun luin onnittelusähköpostia MouMoulta. Pari päivää piti malttamattomasti odottaa että tabletti saapui, ja nyt olenkin hypistellyt sitä aika ahkerasti.

Superkauppa.fi tarjosi arvonnan palkinnon eli naurettavan halvan Android 4.0 taulutietokoneen. (Valitsin pinkin, iih!) MouMou kertoikin jo omista kokemuksistaan oman tablettinsa kanssa, mutta ajattelin minäkin sanoa jotain (vaikkei sitä arvonnan voittajalta toivottu/edellytetty).

Ihan siltä varalta että joku olisi kauhean kateellinen, voin sanoa ettei ehkä kannata. Koska olen päässyt kokeilemaan hyvää tablettia, voin sanoa että tämä on tosiaan lelu. Eniten järkyttää näyttö, joka naarmuuntuu to-del-la helposti. Näyttö on suoraan sanottuna pilalla välittömästi kun siihen koskee. Jos aikoo ostaa tämän tabletin, on melkeinpä pakko ostaa näyttöä varten suojakalvo.

Ala-arvoinen näyttö ei yhtään vähennä laitteen muutenkin lelumaista olemusta. Tätä ei voi kuvata sanoilla jämäkkä, tukeva tai laadukas. Saamani verkkovirtalaturi ei jostain syystä uppoa koloonsa, joten se on hyödytön. Tästä en viitsinyt valittaa kauppaan, koska USB-laturi kuitenkin toimii (enkä ilkeä muutenkaan ilmaisesta liikaa valittaa). Laitteen kamera on aivan onneton. Mukana tullut "suomenkielinen käyttäjän opas" sisältää ainoastaan ohjeet siihen, kuinka oletuskielenä ollut englanti voidaan vaihtaa suomeksi. Tulee väkisin mieleen se vanha sanonta, että markalla saa markan tavaran.

Mutta on tässä hyviäkin puolia. Ilman käyttöohjettakin selviää kyllä, kun jaksaa vähän seikkailla valikoissa. MouMoun mielestä muistikortti on pakollinen, koska laitteen oma muisti on aika pieni, mutta minulle se on tuntunut riittävän. Tietysti jos haluaisi kuvia, pelejä, musiikkia tai elokuvia tablettiinsa tallentaa, niin sitten lisämuistia täytyisi varmaankin ostaa. Kevyt selainkäyttö, Cut the Rope (Om Nom on söpis!), nettikirjojen lukeminen ja vaikkapa Yle Areenan katseleminen onnistuu kyllä ihan hienosti näinkin.

Äänentoisto on ihan kelvollinen, vaikka kaiutin ei mitenkään kummoiselta vaikutakaan. Muutamaa sanaa pidempi kirjoittelu on tietenkin tuskallisen hidasta ilman erillistä näppäimistöä, mutta sama vamma on varmaankin kaikissa tableteissa. Laite on kevyt ja koko on ainakin minun käsiini sopiva. Akkukestossakaan ei ole valittamista, se on ihan yllättävän hyvä. Minun kaltaiselleni satunnaiselle viihdekäyttäjälle ihan riittävä.

Nettikirjoittelun perusteella yllättävän moni on ostanut tämän naurettavan halvan taulutietokoneen (ihan älytön nimi, btw) leluksi lapselleen. Vaikka olenkin vähän sitä mieltä, että 6-vuotias ei välttämättä tarvitse sadan euron tablettia leluksi, on se oikeastaan ehkä ainoa sovelias käyttö tälle vekottimelle. Kellekään aikuiselle ystävälleni en tätä ostaisi lahjaksi, en hupi- enkä varsinkaan raskaaseen hyötykäyttöön. Lyhyen käytön perusteella sanoisin, että jos aikoo itselleen tabletin hankkia, niin kannattaa satsata siihen pari sataa euroa enemmän.

4 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Edullinen tosiaan. Niinhän sanotaan ettei halvalla hyvää saa. Mutta onnea kuitenkin voitostasi, kävi sulla hyvä tuuri :)

Zepa kirjoitti...

Kalliimmatkin palvelee parhaiten leluina. Mut kiinnostavia leluja kyllä!

Yamaba kirjoitti...

Se oli hyvää kuluttajavalistusta. Muutenkin samaa mieltä kuin Zepa tuossa edellä.

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos kommenteista, hauskaa että Yamabakin on pitkästä aikaa äänessä :).

Kaikki tekniset härvelit kiinnostavat minua. Riippuu sitten ihan härvelistä että onko se hyötykäytössä vai pelkkänä leluna.