31.1.2013

Kestohiutaleet


Ulkona on niin lämmintä, että vetää vesikeliksi. Kovin syksyisiä ääniä on tarjolla: sade ropisee ikkunaan ja räystäskin tiputtaa. Vaan talvihan meillä vielä on, siis lunta tupaan! Tai ainakin hiutaleita:


Kun kaikki muut niin minä myös. Hama-helmistä askarteleminen ei ole enää pelkästään lasten puuhaa, tätä on kuulkaa pitkään tehneet jo ihan aikuiset ihmiset. Tai, no, ainakin fyysistä ikää on riittävästi. Ei tarvitse pyytää äitiä silittämään kuvioita, vaan voi tehdä sen ihan itse!


Netti on pullollaan malleja, joista sai hyviä ideoita, mutta päätin tehdä kuviot ihan oman mielikuvitukseni johdattelemana. Klikatkaa kuvaa suuremmaksi jos haluatte katsoa tarkemmin. Yllättävän helposti kuviot syntyivät, siitä vaan helmet kouraan ja alustalle latomaan. Ostin pyöreän ja tähden muotoisen alustan, niillä saa hienoja muotoja. Kuusikulmaisella saa samanlaisia hiutaleita kuin tähden mallisella.


Kuvioiden silittämiseen käytin kahden pisteen lämpöä silitysraudassa. Leivinpaperi oli koko ajan välissä, muuten muovihelmet sulaisivat kiinni rautaan. Yksi lumihiutaleista pääsi hiukan lörähtämään, muiden sulatuksessa olin varovaisempi. Tein kuitenkin tarkoituksella aika litteitä, että helmet kiinnittyisivät varmasti riittävän hyvin toisiinsa. Silitin kuviot molemmin puolin, muuten tulos olisi jäänyt kovin epätasaiseksi.

Vaaleansiniset helmet olivat testi, niitä meni näihin kahteentoista hiutaleeseen aika tarkalleen tuhat. Minulla on jemmassa valkoisia helmiä saman verran ja niistä ajattelin tehdä myös hiutaleita. Erilaisia vai samanlaisia kuin nämä, sitä en ole vielä päättänyt.

3 kommenttia:

Korppisusi kirjoitti...

Tosi söpöjä! Mihin ajattelit niitä laittaa?

Anneli kirjoitti...

Nuo on kauniita !
Minä en ole koskaan noista helmistä askarrellut.
Luokkaan tuli pari viikkoa sitten iso purkillinen.... jospa minäkin pääsen niitä kokeilemaan :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Korppisusi (meinasin kirjoittaa Korpisusi!), en ole vielä päättänyt. Eiköhän ne ensi jouluna johonkin päädy... Mutta sopisivat kyllä vaikka omaan ikkunaan koristeeksi.

Anneli: toivottavasti pääset kokeilemaan, on kivaa!