27.12.2012

Joulupallerot


Koska kesällä onnistuin keksimään hyvän lahjaidean, piti sitä toteuttaa myös jouluna. Eli tapahtui niinä päivinä, että täällä valmistui lisää pusseja punaseetripalloille:


Näihin kahteen löytyi pellavakangas vanhoista housuista. Pitsi on välipitsi vanhasta lakanasta (lakana on jo riekaleina, pitsissä ei ikä näy). Tuon pitsin on virkannut äitini. Sain kuulla tämän sen jälkeen kun toinen pusseista oli mennyt äidilleni joululahjaksi (luulin että pitsi oli mummoni tekemä vaan ei ollutkaan) - hän siis oikeastaan teki itse oman joululahjansa ihan tietämättään! Ovela!


Kolmanteen pussiin virkkasin pitsin ihan itse. Kangas on vanhaa lakanakangasta (eri lakanaa kuin se mistä ylempien pussien pitsi on). Pyhinä tuli virkkailtua lisää pitsiä, eli uusia pusseja on suunnitteilla, vaikka punaseetrin eli kynäkatajan tuholaisia karkottavasta vaikutuksesta ollaan montaa (no ehkä vain kahta) mieltä. Kovasti mainostetaan että auttaa se (niin minäkin mainostaisin jos myisin punaseetripalloja), toisaalta väitetään että ei varmana auta (googlettakaa jos kisa kiinnostaa).

Ehkä teho ei oikeasti riitä, mutta onko sen nyt sitten lopulta niin väliä. Puu tuoksuu, näyttää ja tuntuu hyvältä, sillä on arvoa ihan sellaisenaankin, tykkään ma. (Plussaa on, jos se vaikka siinä sivussa raikastaa komerot ja karkottaa tuhoeläimet.)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En googleta, minulle myös riittää (riitti, joskus kun oli) tuoksu sellaisenaan. :-D

Mutta mutu, voipi olla, että pitää välillä hioa, tai käyttää pienempää purua, jotta tuoksu on voimakkaampi.

Anneli kirjoitti...

Voi kun kauniita pussukoita. Noita voisi tehdä muuhunkin tarkoitukseen :)

Ihailuni sinulle, yksi konvehti.... voi kun pääsisin samaan :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Anonyymi: sen suuntaiset ohjeet laitoinkin lahjaan mukaan: "Teho säilyy vuosia, mutta voit tehostaa sitä hieromalla hienolla hiekkapaperilla puun pintaa rikki kerran tai kahdesti vuodessa." :)

Anneli: kyllä, pussit ovat monikäyttöisiä esineitä (varsinkin jos tekee ihan pikkuisen suurempia kuin nämä niin niihin mahtuu sisälle jo vaikka mitä). :)