9.11.2012

Pientä piristystä


Olen ollut viime aikoina hyvin huono huonekasvien hoitaja. Sairaalasta pääsyn jälkeen kaikki aikani ja energiani on oikeastaan mennyt siihen, että yritän pitää itseni työkuntoisena. Kukkani ovat jääneet vähälle huomiolle ja se näkyy.

Basilikat meinasivat ensin kuivua ja sitten ne vain sitkittelivät. Viikko sitten sain aikaiseksi tehdä trimmausta: pakastin suuren osan basilikanlehdistä sellaisenaan. Kaksi ruukullista jätin kuitenkin tuoreeltaan käytettäväksi.

Chilit ovat tuottaneet satoa siitä huolimatta, että ne ovat näyttäneet pystyynkuolleilta jo viikkotolkulla. Toinen ruukullinen runkoja meni jo roskiin, toinen saa vielä hetken kannatella pikkuruisia jalapeñoja.

Heitin pois kituuttavan paavalinkukan, mutta enkelinsiiven yritän vielä pelastaa. Nukkatyräkit saavat selkeästi liian vähän valoa, ja jostain syystä kultaköynnöksen yksi haara kellastuu. Muu viidakko sinnittelee, on se sentään pääosin vihreää.

Ehkä kasvit kärsivät syysmasennuksesta? Tsempiksi ja piristykseksi sekä itselleni että kasveilleni ostin kimpun leikkokukkia. Nyt koti on viikkosiivottu ja kukkasin koristeltu viikonloppua varten.


4 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Minäkin "palkitsen" itseni siivouksen jälkeen kukilla :)
Ja sulla on sama maku, näköjään, valkoisia niiden olla pitää :D

Mukavaa viikonloppua !

Hehkuvainen kirjoitti...

Välillä muistan olla itselleni ihana :). On tuossa kimpussa muutama violettivalkoinen eustomakin, mutta kuvaan osui nyt vain valkoisia kukkia. Oikein ihanaa viikonloppua sinullekin!

Sari kirjoitti...

Minäkin yritän aina välillä ostella kotiin leikkokukkia, mutta tahtoo meidän perheessä raha mennä aina muihin osoitteisiin. Kukat kyllä piristävät ihanasti.

Hehkuvainen kirjoitti...

Olisihan noillekin rahoille ollut muuta käyttöä, mutta ostin kukat silti. Kyllä ne sen verran kivoja ovat! (Ja viimeksi olenkin vissiin ostanut kukkia keväällä...)