5.11.2012

Mätää


Tänään on ollut jotenkin erityisen inhottavaa lukea uutisia. Eipähän tuo uutisvirran seuraaminen yleensäkään mitään hilpeää puuhaa ole, mutta tavallisesti pystyn kuitenkin lueskelemaan kaikenlaisia katastrofikertomuksia melko välinpitämättömänä (välttämätön suojamekanismi, luulen ma).

Jostain syystä tänään kuohuttaa, keittää, kilahtaa ja kolahtaa. Näkymättömät katulapset, hapolla poltettu tyttö, tien varteen jätetty pikkulapsi ja toisistaan erotettu vanha aviopari. (Ja ties miten monta tarinaa, joita en edes jaksanut lukea.) Jos on asiat vinksallaan ulkomailla, niin eipä ole hienosti hoidettu kaikkea kotimaassakaan.

Tänään tekee mieli kysyä, että mikä ihmisiä oikein vaivaa. Mikä?! En hyväksy selitykseksi sitä että kulttuuri, yhteiskunnallinen tilanne tai raha on syynä ihmisarvon ja elämän tuhoamiseen. Ihmiset ovat luoneet kulttuurin, yhteiskuntansa ja rahan, ja ihmiset voivat näitä myös muuttaa jos tarvetta on. Niin, siinäs kuulitte, ihmiset!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi hitto mää tykkään sun tavasta kirjottaa. Tuo lausahdus, että ihmiset ovat luoneet kulttuurin, yhteiskuntansa ja rahan ja voivat muuttaa niitä jos tarvetta on. Siis NII-IN! Miksi asioista pitää edes tehdä niin hankalia. :)

Hanna

Anneli kirjoitti...

Olen samaa mieltä.
Tuntuu, ettei viitsi uutisia katsoa tai kuunnella, kun aina on sellaisia kauheuksia.
Myös nuo viikkolehdet on sellaisia etten niitä lue !!!

Hehkuvainen kirjoitti...

Hanna: kiitos, kiva kun tykkäät ^_^. Joistakin asioista on tosiaan tehty hankalia. En tiedä miksi.

Anneli: aina ei uutisia jaksa, mutta onneksi ei ole ihan pakko lukea niitä. Koitetaan lueskella ja katsella vaan kivoja juttuja ainakin viikonloppuna :)!