25.10.2012

Uusjako


Kun yrittäjillä menee huonosti, menee kirjanpitäjilläkin huonosti. No kovin huonosti meillä ei vielä mene, mutta pomo on kyllä tehnyt tiettäväksi ettei mene hirveän hyvinkään.

Mitään lomautuksia tai irtisanomisia ei ole tarvinnut pelätä, vaikka pomo aina muistutteleekin siitä että tällaisena hiljaisena aikana saa ottaa sitä omaa lomaa. Marraskuulle olen sitä ottanutkin niille päiville kun pitää käydä magneettikuvassa ja lääkärissä. Muutama ylimääräinen vapaapäivä tekee ihmeitä jaksamiselleni mutta ei vaikuta mitenkään liikaa toimeentulooni.

Vaikka seistään huonojen aikojen ovella, urani vaikuttaa nousujohteiselta (kai nyt, kun nollasta aloittaa). Pomo oli sitä mieltä että voitaisiin etsiä minulle jotain lisäkoulutusta. Sanoin suhtautuvani kouluttautumiseen myötämielisesti, ja koen hyvänä asiana sen että pomo on halukas satsaamaan työntekijänsä kehittämiseen. Jätimme ajatuksen hautumaan, katsellaan nyt mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Hieman akuutimpi asia on palkanlaskijamme kirjanpitoasiakkaiden uusjako. Palkanlaskijan olisi vihdoinkin tarkoitus keskittyä omaan ydinosaamiseensa ja hänen kirjanpitoasiakkaansa jaetaan sitten muille. Niinpä minullekin on luvassa ihan omia asiakkaita.

Yksihän minulla oli kuukauden tai kaksi, mutta sitten se otti ja lähti halvemman palvelun löydettyään. Ja onhan tuossa nyt pyörinyt muutamia asiakkaita joita minä olen hoitanut viimeiset puoli vuotta, kun heidän oikea kirjanpitäjänsä ei ole ehtinyt. Mutta se on ihan eri asia kuin se, että asiakkaat ovat sillä omalla listalla ja omalla vastuulla.

Yksinhän minua ei jätetä missään vaiheessa, eikä käytännön työ muutu kovinkaan paljoa uusien asiakkaiden myötä. Mutta on siinä se ero entiseen, että kohta minun pitää oikeasti huolehtia kokonaisuuksista. Tilinpäätöksistä, veroilmoituksista ja sellaisista, joista en nyt tajua oikeastaan mitään.

Tykkään työstäni ja on hienoa että esimieheni mielestä minussa on potentiaalia. Se auttaa kovasti niinä hetkinä kun tuntee oppineensa vain sen kuinka vähän tietää.

5 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Hienoa, että sinulla on noin ymmärtäväinen pomo. Monikaan ei sijoita työntekijöidensä kouluttamiseen eikä ainakaan huonoina aikoina. Käytä ehdottomasti kaikki mahdollinen koulutus hyväksi. Kyllä ne veroilmoitukset ja tilinpäätöksetkin siitä lähtevät...

Nan kirjoitti...

Mukavaa, että sinulle on osunut ilmeisen osaava ja ymmärtäväinen esimies. Se ei tosiaan ole mikään itsestäänselvyys.

Mustikkamaa kirjoitti...

Toisaalta vois kuvitella, että näinä aikoina ainakin perintätoimistoilla menis hyvin ;)... toki se nyt ei ole aivan sama asia kuin kirjanpitotoimisto.

Anneli kirjoitti...

Hienoa, kyllä se vaikuttaa työssäjaksamiseen varmaan eniten. Millainen esimies on.
Sinulla on käynyt hyvä tuuri :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Sari: tänään painin yhden pikkuruisen osakeyhtiön tilinpäätöksen ja veroilmoituksen parissa monta tuntia. Olihan siinä ehkä juuri ja juuri viisi lukua mitkä piti saada kohdilleen... huh huh. No, harjoittelemalla oppii :D.

Nan ja Anneli: kyllä, minulla on tosiaan käynyt ihan käsittämättömän hyvä tuuri tässä asiassa. Eihän tuokaan esimies täydellinen ole, mutta hyvä kumminkin.

Mustikkamaa: jonkin verran meilläkin joudutaan perintähommiin, mutta ei se perintäkään hirmusti auta jos asiakas on oikeasti ihan PA... :/ Jos on oikeasti huono aika niin ei mene hyvin oikein kellään.