10.9.2012

Länsirintamalta ei mitään uutta


Käpäisin lääkärin tirkisteltävänä. Röntgenillä varmistettiin että kapselikamera on tullut ulos suolesta. Toiminta-aikanaan se ehti paksusuolen alkupäähän, joten koko suoli on nyt tutkittu suusta peräaukkoon asti. Eikä mitään löytynyt.

Aivan ohutsuolen alkupäässä näkyi haaleita arpeutumia, jotka lääkärin mukaan ovat seurausta tulehduskipulääkkeiden käytöstä. Jatkossakin migreenilääkkeenä on siis syytä olla parasetamoli. Muuten ei mitään mainittavaa, minulla on kertakaikkiaan ihan terveen näköinen suoli. (Ja muukin kroppa. Onhan tässä tutkittu maksat ja kohdut ja muutkin tietysti.)

Verikokeen tulokset olivat hyvät: maksa-arvot ovat lähteneet laskuun ja tulehdusarvo oli ihan terveiden luokkaa. Saan jossain vaiheessa ajan kontrollikokeisiin, maksaa tarkkaillaan vielä.

Kontrollikokeiden jälkeen on luvassa lääkärin soittoaika, jolloin saan sitten taas verikokeiden tuloksia ja viimeisten viljelyjen tulokset. Niillä kokeilla kestää parikin viikkoa, mutta sitten selviää että olenko kanniskellut mukanani jotain alkueläintä.

Sain koko loppuviikon sairauslomaa ja lääkäriltä ohjeen tehdä kaikkea kivaa. Lisäksi sain suolen toimintaa rauhoittavaa lääkettä, jota voin kokeilla jos tulee kovia kipuja. Jos kivut yltyvät tai ripuli vaivaa, niin se on sitten suoraan päivystykseen vaan.

Oireiden syy on edelleen arvoitus. Pelkästään toiminnallisesta vaivasta ei voi olla kyse, kun tulehdusarvot nousivat niin korkeiksi. Mutta mitään elimellistä tai fyysistä vikaa ei ole löydetty tutkimuksista huolimatta, joten minkäpähän tässä voi, ei auta kuin koittaa pärjäillä.

Tuntuu siltä että sisälläni on aikapommi. Kipu voi alkaa vaikka huomenna uudestaan. Ehkä en enää koskaan joudu vatsani takia sairaalaan, ehkä olen letkuissa jo ensi kuussa. Inhaa. Mutta se on mentävä nyt vain päivä kerrallaan ja askel askeleelta eteenpäin.

10 kommenttia:

LB kirjoitti...

"Mutta se on mentävä nyt vain päivä kerrallaan ja askel askeleelta eteenpäin."

Tarviiko tuota elämänviisautta varten tehdä kymmenet lääketieteelliset testit, eikös tuo ole fakta kaikille ihan lääkärin tutkimattakin.

HootHoot kirjoitti...

Kaikenlaista olet saanut kipujen lisäksi kestää. Itse en olisi ollenkaan noin kärsivällinen, minkä kuvan saan näistä kirjoituksistasi. Olisin varmasti hysteerisin potilas osastolla. Sen lisäksi että miettisin mikä mulla on, en kestäisi mitään toimenpiteitä mitä sinulle on tehty, joten nostan hattua niin korkealle kuin pystyn ja ilmoitan että ihailen jaksamistasi.
Hirveästi voimia, toivottavasti vaiva selviää ja tai häviää kokonaan eikä palaa!

Hehkuvainen kirjoitti...

LB: elämänviisauksia en tohtorilta kysellyt, vaan ihan muita juttuja yritin selvittää.

Jännä miten onnistut samassa lauseessa sekä lyttäämään aiheellisen huoleni omasta terveydestäni että todistamaan empatiakyvyttömyytesi. Well done!

HootHoot: no aika lähellä hysteriaa sitä itsekin siellä osastolla oli... Sain yhden ihan täysimittaisen paniikkikohtauksen ja monta yötä tuli itkeskeltyä.

Ne tutkimukset olikin melkein helpompia kuin se odottelu. Hyvät esilääkitykset takasivat kivuttomuuden ja sopivan sumun. Ja kestettävähän se on, kun ei oikein ole vaihtoehtoa.

Kiitos kovasti tsempistä! <3

Anonyymi kirjoitti...

LB:n kommentti taitaa mennä niiden joukkoon, jotka kertovat lähinnä kommentoijasta itsestään. Eli mappi Ö:hön.

Hehkuvaiselle kilo tsemppiä sekä myötätuntoa nimettömältä (anteeksi!) pitkäaikaislukijalta. Toivottavasti saat elellä vaivattomana mahdollisimman paljon, mieluiten koko ajan!

Anneli kirjoitti...

Hyvähän se on, ettei mitään löytynyt.
Mutta on varmaan kauheaa pelätä, että jos se taas alkaa :((

Pidän peukkuja, että vaivat olisi nyt tiessään.

Sari kirjoitti...

Huh huh! On aika rankkaa olla kipeä eikä edes saada selville miksi. Toivottavasti kipu pysyy poissa ja syy selviäisi vielä viime kokeissa. Varmasti hetken elää niin, että koko ajan kuulostelee, joko sattuu ja mistä sattuu...ainakin itse olen juuri tuollainen.
Mukavaa loppuviikkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Testattiinko sellainen mahdollisuus kuin myyräkuume?

Hehkuvainen kirjoitti...

Anonyymi: kiitos, vaivatonta elämää sinullekin!

Anneli: kiitos peukuista :). Minä pidän peukkuja että sinä saisit pian sen tutkimusajan.

Sari: vaikeaa se on. Mutta yritän ajatella muita asioita ja tehdä kaikkea kivaa niin kuin lääkäri ohjeisti :).

Toinen anonyymi: minulle ei ole kerrottu mitä kaikkia vaivoja/tauteja on poissuljettu. Mutta luulenpa ettei myyräkuumetta ole edes epäilty, koska tavallisimmat oireet (korkea kuume ja virtsaamisvaikeudet) puuttuivat. Virtsakoe kyllä otettiin, eikä siinä näkynyt mitään erikoista. Lisäksi minulla on ollut tätä samankaltaista oirehdintaa kahdesti aiemminkin (tosin lievempänä), eikä myyräkuume iske ihmiseen kuin kerran (tai näin olen ymmärtänyt). Myyräkuume ei sovi kuvaan.

Anneli kirjoitti...

Minulle tuli nyt se tähystysaika.... lähti kiireellisenä ja menee reilut 2 kuukautta.
En kyllä tiedä uskallanko mennä... oli se selostus niin hurja.
Jo edellisestä aamusta ei saa mitään syödä.
Ja pumpataan ilmaa..... hui kamalaa :(
Olen sellainen että kipukynnys on matala ja pelkään kaikkea uutta !!!

Hehkuvainen kirjoitti...

Kannattaa mennä nyt kun ajan sai! En voi luvata että hyvin menee, kun onhan se kurja tutkimus, mutta parempi on tutkia kuin jättää tutkimatta.

Ja lopulta hetken se vain kestää, ovat nopeita noissa tähystyksissä. Niin ja sano että sinua pelottaa ja haluat esilääkityksen! Minä sain molempiin tähystyksiin niin hyvät mömmöt, ettei niistä ole oikeastaan minkäänlaisia muistikuvia. Olo oli jälkeenpäin hyvä ja rento.

Kamalaa on odottaa ja jännittää. Jälkeenpäin toivottavasti huomaat että pelkosi oli turhaa. Tsemppiä!