11.8.2012

Liituraitaa


Tuli uuden mekon hinku. Eurokankaasta löytyi ihanan kevyttä ja pehmeää kangasta, luullakseni villasekoitetta. Hiukan tummempaa kuin toivoin, mutta vaaleat vaihtoehdot olivat sitten liian vaaleita.


Malli: Suuri Käsityölehti 5/2006, kietaisumekko 3B. Tosin tavalliseen tapaan modattuna; kaavan numero oli 34, mutta jouduin lyhentämään helmaa viitisentoista senttiä ja kavensin hartioita ja selkää useita senttejä. Eivätkä hihat istuneet ekalla kertaa tässäkään kaavassa, piti niitäkin vänkyröidä kohdilleen. Toivomisen varaa jäi erityisesti niiden hihojen kohdalla eikä tuo selästäkään istu nyt ihan niin hyvin kuin haluaisin. (Pitäisiköhän joskus opetella se kaavojen teko...?)


Valitsin kiinnitykseen tummanharmaan satiininauhan, se on mielestäni juuri sopivasti juhlava/arkinen. Mekko on ommeltu suurimmaksi osaksi käsin, huolitteluja tein koneella. Pidän kovasti tuosta pienestä kauluksesta ja juuri polven peittävästä pituudesta, mutta ihan suurinta suosikkia tästä ei nyt heti syntyessään tullut.

Eikä minulla oikeasti ole ihan noin valkoiset jalat. Kalkkilaivan kapteenikin näyttää ruskettuneelta minuun verrattuna, mutta kyllä minä sentään vielä valkoisesta kaapin ovesta erotun. Juuri ja juuri.

10 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Ihana! Ja noi kengät myös! Sopivat hyvin yhteen!

Elegia kirjoitti...

Kaunishan se on! Osaisipa itse tehdä vaatteensa. Minulla muuten on kalkkilaivasääret enkä häpeä ollenkaan. Olen luonnostaan lähes valkoinen ja niin saa ollakin - rusketus on epäluonnollista ja merkki ihon kärsimyksestä vaalealla. :)

Anneli kirjoitti...

Todella kaunis mekko noin hoikalle naiselle. Sinulle sopii varmaan kyllä vaate, kuin vaate !
Tuo on vielä sellainen ajaton, mallinsa ja kuosinsakin puolesta !

Mustikkamaa kirjoitti...

Vautsi mikä mekko! Ja kattelin kans noita kenkiä, ihanat! (Mä niin toivoisin etten ruskettuis lainkaan... harvemmin tulee oltua niin vähissä vaatteissa, että välttäis tällaiset typerät rusketusraidat - nyt mulla on v-kaula-aukkorusketus ja se näyttää aika urpolta!)

Yamaba kirjoitti...

Hyvältä näyttää!

Hehkuvainen kirjoitti...

Salla: kengät ovat kivat, mutta aika vähällä käytöllä, kun en oikein ole korkokenkäihmisiä. Mutta enköhän koita välillä keksiä sopivia tilaisuuksia tälle yhdistelmälle :).

Elegia: minuakaan ei haittaa ihoni luonnollinen vaaleus. Tuossa kuvassa harmittaa lähinnä se, että kädet ja jalat ovat ihan eriparia, vaikka oikeasti eivät ole. :P

Anneli: kiitos kaunis! Valmisvaatteista ei oikein meinaa sopia mikään, olen väärää kokoa/mallia. Mutta joskus onnistaa, eikä tarvitse kauheasti muokata.

Mustikkamaa: ympärivuotisen valkoisuuteni salaisuus on korkeat suojakertoimet, peittävät vaatteet ja varjoissa lymyily ;).

Yamaba: tänks! :)

Celia kirjoitti...

Mekkosi näyttää kivalta päälläsi ja pidän kengistäsi.

Suuren Käsityölehden kaavat ovat hankalia... suorastaan hutiloiden tehtyjä. En ole ainut, joka on tätä mieltä. Esimerkiksi sukulaiseni, jolla on alan koulutus, sanoo samaa. Burdan kaavoihin sen sijaan olen ollut aina tyytyväinen. Burdan kaavoilla tehdyt vaatteet istuvat paremmin päälleni. Minäkin olen hieman eriparinen eri ruumiinosieni suhteen ja joudun tekemään muutoksia kaavoihin.

Edustan sitä ihmisryhmää, joka on vaaleaihoinen mutta ei pahastu pienestä rusketuksesta saadakseen D-vitamiinitäydennystä kehoonsa. Sen sijaan palaminen on minulle kauhistus. Isot suojakertoimet ovat oikein hyvä juttu. Suomalaiset eivät saa D-vitamiinia tarpeeksi ruuasta.

Hehkuvainen kirjoitti...

Pitää joskus kokeilla jotain Burdan kaavaa (et ole ensimmäinen jolta kuulen että ne ovat paremmat). Nämä Suuren Käsityölehden kaavat ovat kyllä olleet pettymyksiä... ainakin vaatepuolella :/.

Mie taas kirjoitti...

Oi miten hieno! Mäkin haluun tommosen! (ei vaan näyttäisi mun päällä yhtään noin kivalta!)

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos muru! :)