28.7.2012

Suurten suoritusten päivä


Pidän kovasti tästä miehen asunnosta, jossa minäkin saan asua jos olen kiltisti (ja ainahan minä olen). Yksi harmin aihe on liian pieni siivouskomero, mutta muuten olen ollut kovin tyytyväinen. Ainoa mikä oikeasti häiritsi ja yökötti, oli suihkukaappi. Vaan nytpä on sekin korjattu!

Olkaa onnelliset, etten ottanut teille kuvaa lähtötilanteesta. Suihkukaapin altaan reunan silikonit repsottivat ja keräsivät mänjää siihen malliin, että suihkussa käydessä ei kannattanut katsella alas. En halua tietää mitä sieniä, homeita ja pöpöklimppejä niissä repaleisissa silikonisaumoissa muhi. Kammotuksesta huolimatta kävimme tänään heti aamusta ongelman kimppuun.

Ensin piti kiskoa ne kamalat vanhat silikonit irti. Siinä meni hetki, ja työn edetessä paljastui aina vain yököttävämpiä kuonakertymiä. (eto eto) Saimme kuitenkin roippeet irti ja pesin altaan niin hyvin kuin taisin käyttämättä dynamiittia. Pizzataikinan* noustessa kävimme ostamassa uutta silikonia.

Puhdistunut allas sai kuivua sen aikaa kun kävimme tekemässä pitkän pyörälenkin**. Ja sitten aloitimme rohkeasti elämämme ensimmäisen silikonioperaation. Enkä edes lesota kun sanon että tuli aivan helevatin hyvä! Mies pursotti ja minä tasoitin. Nyt koko homma saa kuivua huomiseen asti, sunnuntai-iltana uskaltaa ehkä jo suihkuun. Sittenhän se käytössä nähdään, että tuliko susi vai toimiva peli. Ainakin alku näyttää lupaavalta. On ehjä, siisti ja valkoinen. Hyvä me!

------

*Tuli jälleen kerran erinomaisen hyvää pizzaa. Hyvä me taas!

**Pyhäjärven maisemareitti on kaupungin kartan mukaan 30,7 kilometriä pitkä. Miehen kännykän mukaan teimme matkaa 31 kilometriä ja 120 metriä. Aikaa retkeemme kului 3 tuntia 12 minuuttia, mukaanlukien kolme lyhyttä taukoa ja muutamia reitinarpomishetkiä. Keskinopeutemme oli 9,7 km/h ja huippunopeutemme 36,1 km/h (siellä oli muutamia aika hienoja alamäkiä).

Reitti on merkattu, mutta meistä tuntui siltä että se oli merkattu ajatellen niitä, jotka kiertävät reittiä vastapäivään. Me menimme myötäpäivään, ja olimme useaan otteeseen ulkona reitiltä. En tiedä oliko kyse huonosta merkkauksesta vai siitä, että jotkut vandaalit olisivat ehtineet repiä merkkejä pois, mutta useassa kohtaa oli niin kovasti tulkinnanvaraa, että valitsimme väärän reitin.

Vaan eipä se haitannut mitään. Maisemat olivat kauniita ja sää hyvä. Reitti kulki yleensä mahdollisimman lähellä Pyhäjärven rantaa, paikoitellen todella pientä polkua. Ajaminen oli yllättävän kevyttä, vaikken ole ihan näin pitkiin lenkkeihin tottunutkaan. Reilu kolmen tunnin pyöräretki kohtuulämpimässä kelissä on hyvä suoritus, joten voin taas taputella meitä olalle. Hyvä me vielä kerran!

5 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Olen muuttanut. Osoite löytyy vanhasta blogistani.

Hehkuvainen kirjoitti...

Hienoa että aloitit uudestaan, seuraan jatkossakin :).

Yamaba kirjoitti...

Jos se silikoni näytti töiden jälkeen hyvältä, niin kyllä se hyvä on. Koristeenahan se siellä vain on. Vesieristeet, jos niitä on, on sen ja laattojen alla.

Anneli kirjoitti...

Enpä tiedä... vaikealta tuntuu !
Kiitos kannustuksesta :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Yamaba: juu vesieristeisiin ei meillä koskettu ollenkaan, tehtiin vain kosmeettista parantelua :). Ja hyvältä näyttää edelleen! (Ei siis räjähtänyt ensimmäisen suihkun aikana.)

Anneli: kaikessa rauhassa vaan :).