5.7.2012

Kummitus suihkussa


Meillä käy toisinaan kummitus suihkussa. Joko kummitusten aikakäsitys on erilainen kuin meillä elävillä, tai sitten se on nopea ja äkisti likaantuva kummitus. Se nimittäin ottaa monia lyhyitä suihkuja, ei yhtä pitkää.

Mistä sitten tiedän että meillä on suihkutteleva kummitus? No siitä yksinkertaisesta ja helposti havaittavasta syystä, että vesi valuu mutta ketään ei näy. Ei tarvita kovin kummoisia kojeita tai mittareita haamun havaitsemiseen!

Ja ihan selvä järkikin sen sanoo: pakko sen on olla kummitus, koska normaalit suihkut eivät toimi noin. Selitän, niin tekin uskotte vaikka ette näe. Jos vesi valuisi itsekseen hanasta, saattaisin selittää sen putkien paine-erolla ja sillä että vesi valuu letkusta jotenkin takaperoisesti. Mutta kun vesi lorisee painovoiman ja järjen vastaisesti ylhäällä olevasta suihkukahvasta (siis siitä mistä se silloinkin tulee kun olen itse suihkussa), en keksi sille mitään muuta selitystä kuin sen, että meillä kylpee kummitus.

Joskus se vähän säikäyttää, esimerkiksi intoutuessaan peseytymään keskellä yötä tai juuri silloin, kun olen vaikkapa pesemässä hampaitani. Yleensä kummitus on kuitenkin varsin ystävällinen ja suihkuttelee lyhyesti ja ytimekkäästi silloin kun muut eivät käytä kylpyhuonetta. Joskus kummitus käy suihkussa silloin kun emme ole kotona, ja silloin visiitistä on merkkinä vain märkä läntti suihkukaapin lattialla.

5 kommenttia:

jammie kirjoitti...

Meillä taitaa olla samanmoinen, en vaan ollu yhtä älykkäästi hoksannu, mistä on kyse ;)

Salla kirjoitti...

Jorma Kääriäinen! (kysy pikkuveljeltäni....)

Hehkuvainen kirjoitti...

Jammie: kun puhuin asiasta työpaikalla, selvisi että kummitus käy ilmeisesti meillä suihkussa ja työkaverin luona vessassa. Ja jos teilläkin on liikehdintää, niin tämähän on ihan tavallinen ilmiö. Asiasta pitäisi puhua enemmän!

Salla: täytyypä kysyä, jos joskus pääsisi jutulle.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä myös suihku harrastaa tätä samaa. Kyllästyin säikäyttelyihin, joten nykyään joka kerta kun käytän suihkua, ravistelen ne loput vedet sieltä viemeriin, ettei ne tule parin tunnin päästä meikää säikyttelemään.

Hehkuvainen kirjoitti...

Häädit kummituksen, miten julmaa! Meillä se saa vielä käydä kylässä :).