16.6.2012

Ötökkämyrkkyä, ole hyvä!


Ei ehkä ole kovinkaan seksikäs ajatus antaa tuparilahjaksi tuholaistorjunta-ainetta, mutta olen silti tehnyt niin jo kahdesti. Ja luulenpa että joihinkin lahjasäkkeihin tulee tätä tavaraa tungettua jatkossakin.


Ompelin kaksi pientä pussia, toisen vanhasta lakanakankaasta ja toisen suhteellisen harvasta pellavasta. Tein niihin pitsit, jotta ilmanvaihto olisi hyvä - ja ulkonäkökin hiukan parempi ja viimeistellympi. Kuvassa pusseissa on sisällä sininen kartonki, jotta pitsit näkyisivät paremmin.


Toinen pitseistä on itse asiassa ihan se perinteinen isoäidinneliö, mutta siitä tuli jotenkin hauskemman näköinen kun sen käänsi seisomaan yhdellä kulmallaan. Kokeilin ensimmäistä kertaa pitsin kiinnittämistä kankaaseen tuollaisella aukkomenetelmällä. Ihan hyvin meni, joskin parantamisen varaa jäi.


Pusseihin laitoin punaseetripalloja. Punaseetrissä luontaisesti oleva öljy toimii luonnonmukaisena tuhohyönteisten karkoitteena. Pihkainen tuoksu on hyvä, ja se säilyy puussa pitkään. Pallojen pintaa voi hioa rikki hiekkapaperilla kerran tai kaksi vuodessa, ja niin tuoksua saa taas tulemaan. Niin kauan kuin on puuta, on torjunta-aineena toimivaa tuoksua. Punaseetriä myydään myös lastuna/puruna, ja sellainen pieni silppu olisi periaatteessa sopinut tällaiseen pussiin mainiosti, mutta pallot olivat mielestäni kauniimpia ja lahjaksi sopivampia.

Kehun nyt itseäni niin että haiskahtaa, mutta kylläpä keksin oivallisen lahjan. Ei ole mitenkään liian kallis, voi antaa kenelle hyvänsä, eikä tosiaankaan haittaa jos lahja unohtuu kaapin perukoille (sinne se nimittäin kuuluukin). Ja tämän lahjan voi antaa vaikka käytettynä eteenpäin, jos ei itse jaksa katsella. Pussin voi kierrättää ja sisuksen heittää vaikka takkaan. Pusseja saa aikaan pienistäkin jämätilkuista ja niitä voi koristella mielensä mukaan. Jouluun on enää 191 päivää, ei muuta kuin ompelemaan...

4 kommenttia:

Mustikkamaa kirjoitti...

Varsin nerokas lahjaidea :)!

Anneli kirjoitti...

Siis voit kehua ja ihan asiassa. Nuo on kyllä ihania.
Jospa minäkin .... :)

Kiitos taas ihanasta kommentistasi :)

Olen siitä poliisiautosta nähnyt kuvia, yhden blogiystävän blogissa. On kyllä viimeisen päälle tehty :)

Hanniina kirjoitti...

Kiittää! :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Mustikkamaa: tänks :).

Anneli: siitä vaan tekemään! Tosin jotenkin luulen että sinun pussisi olisivat kokonaan virkattuja... ja ehkä ruusuin koristeltuja ;).

Hanniina: ole hyvättää :).