22.5.2012

Uutisia


Minulle selvisi eilen se, etten olekaan kasvissyöjä (tai siis lakto-ovovegetaristi). Helsingin Sanomien verkkosivuilla olleessa uutisessa nimittäin kerrottiin, että suklaassa on torakan osia.

"Jot­kut saa­vat suk­laas­ta sil­mien ja kur­kun ku­ti­naa tai iho-oi­rei­ta. Myös ast­ma­oi­reet voi­vat pa­hen­tua suk­laas­ta. Hy­vä uu­ti­nen on, et­tei­vät oi­reet joh­du kaa­kaos­ta. Vä­hem­män hy­vä uu­ti­nen on, et­tä ne saattavat johtua suk­laa­seen kul­keu­tu­neis­ta to­ra­kan osis­ta.

Aust­ra­lia­lais­ten tut­ki­joi­den mu­kaan jo­kai­ses­sa suk­laa­pa­tu­kas­sa on kes­ki­mää­rin kah­dek­san to­ra­kan osaa. Tur­va­ra­ja­na pi­de­tään 60:ä to­ra­kan osaa sa­dan gram­man suk­laa­pa­tuk­kaa koh­ti."


On niitä muuallakin kuin suklaassa, joten kasvissyöntini on nyt sitten ihan täysin vesittynyt juttu.

"To­ra­kal­le voi al­tis­tua myös syö­mäl­lä esi­mer­kik­si pas­taa, he­del­miä, veh­nää ja pop­cor­nia. Useim­mil­le pie­net jää­mät ei­vät ai­heu­ta on­gel­mia, mut­ta her­kim­mät to­rak­ka-al­ler­gi­kot voi­vat saa­da oi­rei­ta.

Tut­ki­joi­den mu­kaan to­ra­kan osia on mah­do­ton eli­mi­noi­da, sil­lä ne kul­keu­tu­vat elin­tar­vik­kei­siin raa­ka-ai­neen mu­ka­na. Jos to­ra­kat ha­lut­tai­siin pois­taa elin­tar­vi­ke­ket­jus­ta ko­ko­naan, tar­vit­tai­siin li­sää tor­jun­ta-ai­nei­ta, mut­ta nii­den jää­mät oli­si­vat ter­vey­del­le va­hin­gol­li­sem­pia kuin it­se to­rak­ka."


Omnomnom. On se hyvä lukea uutisia välillä, tietää mitä syö. Tänäänkin meni jälkkäriksi keskimäärin kahdeksan torakan osaa.

Se ei ole mikään uutinen, että teen ehtiessäni käsitöitä. Mutta nykyään käännän uutisetkin käsitöihin sopiviksi. Kun otsikossa luki että "ministeri torppasi virkapuku-uudistuksen", minä ihan sujuvasti luin että ministeri virkkasi toppapuku-uudistuksen.

Jotta silleen.

5 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Apua.... tuo torakkajuttu pitää varmaan tulostaa itselle, että voi himon iskiessä sitä lueskella :))

Mukavaa viikonloppua !

Celia kirjoitti...

"...minä ihan sujuvasti luin että ministeri virkkasi toppapuku-uudistuksen".

:D (Minä puolestani luin, että ministeri toppasi virkapuku-uudistuksen. Käsityötaustaa löytyy täältäkin ;))

Tuon torakkauutisen luin aikaisemmin ja yökkäilin sen jälkeen pitkän aikaa. Sitten muistin, että syönhän minä kokonaisia suomalaisia omenoitakin ja saan niistä oireita.


Tulin sitten siihen tulokseen, että hedelmäallergia on ihan totta, enkä ihan oikeasti kuole, vaikka suklaalevyssäni olisi pari torakankappaletta.

Yamaba kirjoitti...

Niin opimme ja totumme tässä vähitellen syömään ötököitä. Suklaa on hyvä johdattaja uusien kulinarististen nautintojen pariin.

Mustikkamaa kirjoitti...

Eiks nyt mee vähän saivartelun puolelle. Kyllähän hedelmissä/ kasviksissa/ vihanneksissa ym varmasti myös ötököitä on, enkä silti koe että se olis mun kasvissyöntiä vesittäny millään tavalla ;D.

Hehkuvainen kirjoitti...

Anneli: mulla ei ainakaan suklaanhimo vähentynyt yhtään, en tiedä tepsiikö muilla. Aina voi kokeilla :D.

Celia: topatut virkapuvut voisivat olla jänniä. Minua ei uutinen yököttänyt, vaan nauratti. Ja todistettu on nyt moneen kertaan, ettei suklaassa olevaan torakkaan kuole. Ainakaan kovin helposti, sen verran on meinaan suklaata syöty ;).

Yamaba: jos söisimme enemmän ötököitä, maailman ruokapula saattaisi hiukan helpottaa. Tosin minä taidan jatkossakin syödä ötököitä vain tähän tapaan - huomaamatta ja täysin tietämättäni ;).

Mustikkamaa: kröhöm. Kirjoitukseni on tarkoitus olla humoristinen, enkä tosiaan tosissani ajattele että olisin nyt sekasyöjä.