17.5.2012

Ulkona sataa, sisällä paistaa


Kenkätelineemme alkoi osoittaa uupumisen merkkejä. Se irtoili liitoksistaan, huojui ja heilui eikä enää näyttänyt muutenkaan virkeältä. Puu on ihana materiaali, ja mahdollisimman vähän käsiteltynä yleensä kaunista katseltavaa. Mutta tämä kaipasi jo jotain piristystä. Kun on ankea niin on ankea. (Varsinkin kun kuvataan pimeässä eteisessä ja ollaan vielä itse varjona.)


Ensin puhdistin telineen kurasta, hioin sitä hiukan ja liimasin repsottavat osat kohdilleen. Sitten läträsin siihen valkoista maalia erään edellisen projektin jäämistöstä. Mutta valkoinen olisi vain pohja jollekin toiselle, en nimittäin halunnut vaaleaan eteiseen valkoista kenkätelinettä (joka tuskin kovin kauaa olisi valkoinen). Jos se puun oma väri oli tylsä, niin se valkoinen oli aneeminen. Siispä kauppaan Uulaa ostamaan!


En tiedä menikö tämä nyt ollenkaan minkään sääntöjen mukaan (käyttöohjeet, kuka niitä lukee?), mutta sötkötin rautaoksidikeltaista pigmenttiä valkoiseen maaliin ja sain kuin sainkin sen mitä halusin: syvän ja lämpimän kurkumankeltaisen. Pinta on samettisen himmeä ja juuri sopivasti maanläheinen. Mikään maalauksen taidonnäyte tämä ei tosiaankaan ole, eli lähempää tarkastelua ei välttämättä kannata tehdä.


Kenkätelineestä tuli aurinko.


6 kommenttia:

Mustikkamaa kirjoitti...

Ihana :)!

Hehkuvainen kirjoitti...

Tänks :).

Nan kirjoitti...

Kiva väri :)

Yamaba kirjoitti...

Hyvähän tuosta on tullut. Meillä oli samanlainen kenkäteline ennen, mutta vaimo ja tytär on hankkineet niin paljon kenkiä, että piti tehdä isompi eikä sekään riitä.

Anneli kirjoitti...

Taidat olla liian kriittinen , laadusta !
Tuo näyttää tosi hienolta ja siistiltä. Oikein eteisen käyntikortti :D

Hehkuvainen kirjoitti...

Nan: niin minustakin :). Uulan pigmenteissä oli monta houkuttelevaa sävyä, mutta olin jo päättänyt, että keltainen sen oli oltava.

Yamaba: eipä meilläkään mahdu tuohon kaikki kengät, ei millään. Siinä on vain ne aktiivisimmin käytetyt.

Anneli: no ainahan sitä itse katselee niin kovin kriittisellä silmällä omia tekeleitään. Mutta kyllä se hyvä on, ja ilo silmälle :).