27.5.2012

Miksi en pidä kesästä, osa 1


Lämmin sää houkuttelee esiin surriaiset ja pörriäiset, mutta myös pulsut ja hörhöt. Naapuritalossa bilettäjät heräävät horroksesta, nostavat luunsa ja raahautuvat patiolleen. Siinä ne sitten röhnöttävät koko kesän, auringonnoususta auringonlaskuun ja kestämisen äärirajoille. Juovat tuntikaupalla, huutavat ja möykkäävät kuin mölyapinat. (Jälleen kerran ihmisapinakokeilla tulee todistetuksi, että alkoholin nauttiminen heikentää kuuloa. Sisäinen äänikin kuuluu ilmeisesti niin huonosti, että pitää ääneen huutaa kaikki ajatuksensa.) Sääliksi käy naapureita, kun täällä naapuritalossakin on hankalaa - myös silloin kun ikkunat ovat suljettuina.

Kappale kauneinta Suomea, juu.

Todellinen helvetti pääsee silti valloilleen vasta viikon päästä, kun koulut loppuvat. Sitten nuorisolla ei ole mitään normaalien ihmisten aikatauluja, vaan kukkuvat he ylhäällä yöt läpeensä ja ajelevat viritetyillä mopo(auto)illaan katua ees-taas. Äänekkäät helvetinkoneet kiertävät kehää matkalla ei minnekään, ne menevät eteenpäin luultavasti sen bassojytkeen avulla. Teinihelvetin pikkupaholaiset kerääntyvät kaasuttelemaan ikkunan alle ja venyttelevät äänijänteitään.

Tulisi jo talvi ja hiljaiset pakkaspäivät. Tulisi lumi ja hautaisi mopot.

5 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Unohdit moottoriveneet ja vesiskootterit. Tossa ne pörrää päivät pitkät.

Unohdit myös oksasilppurit. Ruohonleikkurit on ok, koska niillä päristellään vaan kerran viikossa ja kohtuullisen lyhyen aikaa kerralla. Mutta jostain syystä tuo lähiomakotitaloihminen onnistuu käyttämään oksasilppuriaan jokikinen päivä ja pitkääääään.

Unohdit urheilukilpailut. Tässä tapauksessa erityisesti jalkapallomatsit, joiden kuulutusmölinä kantautuu järven yli näppärästi miulle asti.

Yamaba kirjoitti...

Meillä on vain niitä itikoita ja jokunen kärpänen. Naapurin haukkuvat koirat joitakin tunteja päivässä aitauksessaan. Sekä oksasilppuri, mutta koska se on omani, ei sen ääni häiritse minua. Eikä se nyt ole laulanut kuin kahtena iltana tämän kuun alussa. Teidän pitää varmaan ennen pitkää katsella rauhallisempaa asuinpaikkaa.

Yamaba kirjoitti...

Mutta siinä olen samaa mieltä kanssasi että talvella on monessa suhteessa helpompaa ja rauhallisempaa. Kesällä on niin paljon kaikenlaista kuhinaa, josta pääsee talvella eroon.

orava kirjoitti...

Just puoli minuuttia sitten sanoin miehelle että "kuka helvetti tuolla kadulla oikein päristelee?" (oikein kunnon moottorikiihdytys täs meidän rauhallisella kotikadulla). Kesäiset vraavraa-miehet kuulemma. Onneks bassojytkettä ei ollut...

Hehkuvainen kirjoitti...

Villasukka: onpa onni etten asu niin lähellä järveä että kuulisin koko ajan moottoriveneiden ja vesiskootterien ääniä! Huh jes! Jaksamista sinne :).

Yamaba: ai niin, koirat! Voi juukeli että ottaa aivoon se urpo, joka tuo joka päivä koiransa räksyttämään ikkunamme alle. Varttikin vie hermot, muutama tunti olisi jo kertakaikkiaan sietämätöntä.

Orava: vraavraa-miehet, nuo herkän rauhan rikkovat rikolliset! Mur, menkää pois!