27.4.2012

Työn raskaan raataja


Tänäänpä oli jännää työrintamalla.

Aamulla sain kakkostöistä kenkää. Ei mitään dramaattista, suorituksiini oltiin edelleen tyytyväisiä ja sitä rataa, mutta firman taloudellinen tilanne vaati väen vähentämistä. Moni muukin sai kenkää, eikä se sinällään yllätä. Pieni ja lähestulkoon talkoovoimin pyörivä systeemi ei kestä usean henkilön palkkaamista, jos pienikin homma rahoituspuolella kusee.

Toisaalta harmillista, toisaalta ihan hyvä näin. Ehkä minulla nyt on sitten taas hiukan enemmän aikaa niille ihan omille jutuille.

Iltapäivällä allekirjoitin sitten varsinaisissa töissä toukokuun alusta voimaan tulevan uuden työsopimuksen; se on nyt sitten kokopäiväinen ja toistaiseksi voimassa oleva. Nyt ei siis enää tarvitse miettiä viime kesän ja syksyn tapaan, että mahtaako olla töitä vai ei. Tiedän, että tästä kuuluisi riemuita, mutta oikeastaan enemmän hirvittää, että mihin sitä tulikaan lupauduttua.

Viime syksynä töitä oli välillä niin vähän, että olisin tosiaan iloinnut kokopäiväisestä sopimuksesta. Nyt töitä on sitten ollut niin paljon, että pieni lomailu ei tekisi ollenkaan pahaa. No, onneksi vapaata saa pyytää ja sitä myös saa, jos työtilanne sen sallii. (Ja myöhemmin kesällä ja syksyllä varmasti salliikin.)

Tämä ensimmäinen tilitoimistokevät on ollut oikeasti aika rankka. Nyt en enää lainkaan ihmettele sitä, miksi sain viime vuonna harjoittelupaikkaa etsiessäni niin monta "sori, nyt ei pysty" -vastausta. Tilinpäätöskaudella ei yksinkertaisesti ole resursseja ohjata ketään sellaista, jolle pitää selittää perusteitakin.

Minä sentään perusteet ymmärrän, ja minut ajettiin syksyllä sisään talon tapoihin, mutta olen silti välillä tuntenut olevani enemmän haitaksi kuin hyödyksi kysellessäni koko ajan asioita. Pakkohan minun on kysyä, ei näissä hommissa voi arvaillakaan, mutta silti. Välillä on ollut sellainen olo, että menisin mieluummin leijonan luolaan kuin toimistopäällikön huoneeseen häiritsemään häntä taas. Mielestäni ansaitsisin jonkin mitalin rohkeudesta, sillä olen mennyt kysymään silloinkin, kun toisilta selvästi nousee jo savu korvista ja pinna kiristyy katkeamispisteeseen asti (eivät he minulle ole vihaisia, kunhan kiristyvät kiireestä). Ei lainkaan itsesuojeluvaistoa.

Huh. Mutta nyt on pahin ehkä takana, ja tästä eteenpäin vuosi on pääsääntöisesti vain satunnaisia kiireitä ja paniikkeja, ei viikko- ja kuukausitolkulla kestävää painetta ja puserrusta.

Sen kunniaksi menin lupaamaan, että alan harjoitella palkanlaskentaa silloin kun kirjanpitotöiltä ennätän. Voi äly.

13 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Onnea sopimuksesta! On se hienoa tietää että on turvattu tulevaisuus ja jonkinlainen palkka on tulossa, riippuen nyt tietysti töiden määrästä. Mutta varmasti parempi tilanne kuin roikkua joillain tuilla. (siis jos niitä nyt edes saisi lol)
Nyt alat olemaan jo hommassa sisällä, niin varmasti tulevaisuus on helpompaa :)

Salla kirjoitti...

Vautsi, hienoa!

Johannan kanssa samaamieltä, tästä eteenpäin varmaan alkaa pikkuhiljaa mennä rutiinilla.

Nan kirjoitti...

Onnittelut työsopimuksesta! Toivottavasti sinulla silti jää aikaa niille omille jutuillesikin :)

Mustikkamaa kirjoitti...

Onneksi olkoon :)! Kirje putosi postin laatikkoon tänään, saanet sen sitten vapun jälkeen heti.

Yamaba kirjoitti...

Sinulla on sitten vakipaikka. Oikein hyvä. Onneksi olkoon.

Niistä, jotka alussa kysyy loputtomasti kaikkea, tulee kohtuupian kaikkein tehokkaimpia ja hyödyllisimpiä työkavereita. Ne viitsii opetella hommansa kunnolla. Niiden, jotka ei viitsi kysellä, lähtiessä voi huokaista helpotuksesta.

Mie taas kirjoitti...

Onnea!! :)

Yamaballa on hyvä pointti!

Anonyymi kirjoitti...

Jee, onnittelut vakkarisopparista! :)

- ipo

Hehkuvainen kirjoitti...

Lämpimät kiitokset kaikille onnitteluista! :)

Anneli kirjoitti...

Onnea vaan työsopimuksen takia. Mutta toivottavasti saat kuitenkin kesällä vähän vapaatakin :)
Mukavaa Vappua !

Yamaba kirjoitti...

Tehtiin tyttären kanssa talvella neuvomaasi nahkarasvaa. Mielenkiintoista. Kiitos seikkaperäisistä ohjeista.

Hehkuvainen kirjoitti...

Anneli: eiköhän niitä vapaapäiviä tule :). Mukavaa vappua sinnekin!

Yamaba: olkaapa hyvät, hauska kuulla että olette kokeilleet ohjettani. Toivottavasti tuli käyttökelpoista tavaraa :).

Yamaba kirjoitti...

Hyvää tuli!

Hehkuvainen kirjoitti...

Loistohomma :).