25.4.2012

Treffipussi


Madam B.C. esitteli blogissaan ihanat treffikirjeet, ja minun oli ihan pakko apinoida ideaa. Onneksi mieskin innostui asiasta (tai ei ainakaan tyrmännyt sitä). Me tosin emme tehneet kirjeitä, vaan pussin. Ja näin se onnistui:

kumpikin sai kuusi pientä paperilappua, ja jokaiseen niistä piti kirjoittaa treffiehdotus. (Siis keskenämme toteutettavaksi, ei sovi ehdottaa treffejä esim. Scarlett Johanssonin kanssa.) Sitten laput pistettiin pieneen pussiin, josta Kohtalon Koura arpoo joka kuukausi yhden ehdotuksen toteutettavaksi. Ensimmäinen treffikuukausi on toukokuu, enkä vielä tiedä mitä on luvassa. Mitä tahansa se onkin, toukokuun aikana se on sitten toteutettava. Jännittää!

Meillä onnistuu toisen huomioiminen arjessakin ihan hyvin, mutta kyllähän se ilman eri suunnitelmaa meinaa olla sellaista ohimennen rapsuttelua ja yhteisiä elokuvahetkiä (nautin kyllä suuresti niistäkin, ei siinä mitään). Teemme asioita yhdessä kyllä ilman sovittuja treffejäkin, mutta ei se pahaa tekisi, jos yhdessä olemiseen ja yhteiseen tekemiseen panostaisi enemmän. No nyt minulla on seuraavan vuoden ajan joka kuussa treffit mieheni kanssa!

Luovuuteni meinasi kyllä kuolla samalla hetkellä kun sain kuusi tyhjää paperilappusta eteeni. Yritin välttää itsestäänselvyyksiä ja tavanomaisuuksia, halusin keksiä jotain erilaista tekemistä. En tainnut onnistua kovinkaan hyvin, ja luulen että mies on saanut parempia ideoita. Mutta ehkä tärkeintä on kuitenkin yhdessä tekeminen eikä niinkään se, että kummalla oli lennokkaimmat ideat.

Mitään kovin ihmeellisiä sääntöjä tai rajoja emme asettaneet, mutta järjellisiä ehdotusten piti kuitenkin olla. Sovimme, että treffit saavat maksaakin jotain (kyllä kerran kuussa voi panostaa suhteeseensa). Toisin sanoen ehdotuksissa voi olla vaikkapa teatterikäynti. Tiettyyn vuodenaikaan sidottuja juttuja piti vähän vältellä, kun treffit kuitenkin arvotaan. Eli esimerkiksi moottoripyöräretki ei meiltä kertakaikkiaan onnistu keskitalvella, vaikka treffitekemisenä se hauskaa onkin. Koti-illallinen tai vaikkapa iltalenkkitreffitkin voisivat olla mukavia.

Kuten Madam B.C. sanoi, ei tätä ideaa tarvitse rajoittaa parisuhteeseen. Ystävien tai perheenjäsenten kanssa homma toimii varmasti myös, vain oma luovuus tässä on rajana. Voihan sitä kehittää vaikka kaveriporukan kanssa teematreffejä, esim. peli- tai ruokatreffit. Ja jos tämä toimii (ja mikseipä yksinkertaisuudessaan nerokas idea toimisi), tässä voisi olla ainesta jokavuotiseksi perinteeksi.

4 kommenttia:

Madam B.C. kirjoitti...

Kiitos linkityksestä :) Toivon teille kivoja treffejä! :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos samoin :).

Helmiö kirjoitti...

Tää on niin nerokasta. Kiitos, otan heti käyttöön meilläkin!

Hehkuvainen kirjoitti...

Kaikki kunnia ja kiitokset Madam B.C.:lle, joka auliisti jakoi oman ideansa :). Pistetään me muut hyvä idea kiertämään!

Meillä on arvottu jo ensimmäiset treffit; menemme ensi viikolla keilaamaan <3.