17.4.2012

Säännöt


Blogeissa, sähköposteissa ja foorumeilla kiertänyt hauskuus saavutti viimein minutkin ja haluan jakaa sen kanssanne. Tässä siis ja taas

ETIKETTISÄÄNNÖT NAISILLE (vuonna 1886)

1) Puvussa ja esiintymistavassa ei sovi pitää pitkiä esiin pistäviä hiuskarvoja sieraimissa ja korva-aukoissa, vaan ne on poisleikattavat.

2) Ei sovi seurassa astua yli lattian kantapäillään niin että koko huone järähtelee vaan käynti on tapahtuva hiljaa ilman mitään suurta kolinaa.

3) Ei sovi nauraa ääneensä. Voihan kukin nauraa sydämensä pohjasta, jos siihen syytä on, mutta äänekäs hohotus ei ole sopivaa.

4) Ei sovi puheessaan ja käytökseen olla jäykkä tai unelias, mutta ei myöskään liiaksi vilkas ja monisanainen. Sievä vakava käyttäytyminen on paras.

5) Julkisuudessa. Ei sovi yhtyä jonkun herran tai naisen
seuraan, jotka kävelevät yhdessä vaikka onkin molempien läheisesti tuttu.
Sillä kahden kauppa on kolmannelle korvapuusti.

6) Puheessa. Ei sovi kirota puhuessaan. Ei sovi myöskään käyttää liian paljon superlatiivia. Pitää aina puhua maltillisesti. Ei sovi käyttää tyhjiä huudahduslauseita sellaisia kuin esim. Oi sen seitsemän seppää, Voi yhdeksän sutia ja se patasuti kymmenes, Voi näitä nälkähäitä jne.

7) Ei sovi liian paljon koristella pukuaan ruseteilla, poimuilla tahi rihmoilla. Yksinkertaisuus on kauneuden ja somuuden ensiehtoja.

8 ) Ei sovi kantaa liian raskaita ja suuria korvarenkaita. Pieni sievä korva kaunistaa suuresti päätä, mutta pitkät venutetut korvalehdet rumentavat kauniitkin kasvot.

9) Ei sovi syödä liiaksi makeisia - ei ainakaan niin paljon että hampaat pilaantuvat. Kahvi rumentaa ja kuivattaa ihon - sen huomaa parhaiten vanhoista kahvitädeistä. Samaten huono ravintokin rumentaa kasvot kokonaan. Sentähden juuri melkein kaikki vanhat mamsellit, jotka valmistavat ruokaa nuorille miehille, ja aina tietysti laittavat sen huonosti - ja jäävät naimattomiksi.

10) Ei sovi olla liiaksi häveliäs eikä liiaksi vapaa - vaikka pitäisikin itseään emansipeerattuna.

11) Ei sovi alinomaa suudella niinkuin esim tervehtiessään ystäviään tahi jättäessään heille hyvästi ei sovi edes koiria tai kissojakaan suudella.
Herrat eivät siitä ensinkään pidä ja muuten ne naiset jotka paljon suutelemista harjoittavat eivät saa miestä eivätkä siis myöskään nauttia avioelämän etuja niinkuin rikkautta ja onnea sekä iloa hyväillä omia pienokaisiaan ym.

12) Ei sovi huiskuttaa nenäliinaansa kaikille höyrylaivoille.

13) Ei sovi koskaan vähentää ijästään enempää kuin kymmenen vuotta sillä jos sanoo itseään liian nuoreksi niin voi syntyä epäilystä, mutta kymmenen vuotta voi ijästään kyllä vähentää ilman että sitä kukaan huomaa.

14) Kun herra maksaa laskun katselkaa silloin muualle aivan kuin ette huomaisi mitään.


Ettäs tiedätte!

11 kommenttia:

Rhia kirjoitti...

Haha, kiitos hyvästä piristyksestä, enpä ollut näitä vielä aiemmin nähnyt. Hauskoja ohjeita joista osaa toki voisi noudattaa vielä tänäkin päivänä ja osa taas on vallan hupsuja kuten tuo ettei saa jokaiselle höyrylaivalle vilkuttaa :D Tai että jos alinomaan suutelee jää naimattomaksi koska herrat eivät pidä sellaisesat... menisiköhän läpi nykypäivänä?

Anneli kirjoitti...

Tuota olikin kiva lukea.... kiitos :D

Aikatherine kirjoitti...

kohta 10 on yhä voimassa. siis vähennän sen 10 v. en huisakuta laivoille..tämä on kyllä kun miettii ihan hyvä noudattaa vieläkin ei ainakaan pahenna

jammie kirjoitti...

Suosikkini olivat nrot 12&13. Laivoille en koskaan huiskuttele, mutta menisiköhän läpi, jos vähentäisin ijästäni kymmenen vuotta ja väittäisin itseäni 12-vuotiaaksi :D

Alitsa kirjoitti...

no huhhuh. Onpas onnekasta että naimisiin pääsin vaikka olen tämmöinen kovaan ääneen hohottava, emansipeerattu vanha kahvitäti! :D

Anonyymi kirjoitti...

Toi höyrylaivakommentti oli varsinkin tosi hyödyllinen :D Näitä lisää!

Siru kirjoitti...

Tää vanha kahvitäti repesi:))

Mie taas kirjoitti...

Kerrassaan ihastuttavia! *nauraa kihertää sievästi ja sivistyneesti*

Hehkuvainen kirjoitti...

Rhia: taitavat herrat olla nykypäivänä erilaisia kuin ennen... niin kuin ovat naisetkin :D.

Anneli: kiva että piristi :).

Aikatherine ja Jammie: minä luulen (tai itse asiassa tiedän) että joku kyllä huomaisi jos vähentäisin iästäni 10 vuotta... :P

Alitsa: onpa tuuri ettei Siippasi ole lukenut näitä sääntöjä (tai jos on, on päättänyt tykätä sääntöjenvastaisesta) :D.

Anonyymi: nauravatkohan 2050-luvun ihmiset meidän käyttäytymiskoodistolle...?

Siru: koita nyt sentään repeillä sitten siivosti, ettei mene meno täällä ihan säädyttömäksi ;D.

Sie taas: on se hyvä että joku osaa käyttäytyä :D.

Yamaba kirjoitti...

Kyllä, aika on muuttunut. Naiset, jotka tulee pussaamaan, eivät ollenkaan haittaa enää.

Hehkuvainen kirjoitti...

:D